21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και δεν τις ανεχόμαστε στο κόμμα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Την απερίφραστη καταδίκη των χθεσινών δηλώσεων του Αχιλλέα Μπέου στην επινίκια ομιλία του εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Με το που έκανε αυτές τις δηλώσεις τις καταδικάσαμε άμεσα και απερίφραστα όπως έχει καθήκον να κάνει κάθε πολίτης. Χθες το έκανα εγώ και είδα άλλους δυο υπουργούς τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Πιερρακάκη να τις καταδικάζουν. Έχουμε σταθεί απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Σημασία έχει να το κάνουμε συνολικά και όχι να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές αλλά να ανεχόμαστε τέτοιους είδους συμπεριφορές στο κόμμα μας».

Πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε χθες δεν ήταν μια πολιτική άποψη. «Οι ύβρεις κατά οποιουδήποτε πολίτη δεν μπαίνουν σε καμία σφαίρα πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Άφησε και πάλι αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη λέγοντας: «Όταν καταδικάζεις τις συμπεριφορές Μπέου δεν μπορείς να ανέχεσαι τις συμπεριφορές Πολάκη που μετά το σκίτσο ενός σκιτσογράφου τον παραπέμπει στην χλεύη των πολιτών».

«Ο κ. Κασσελάκης καλό είναι να πατάει στη γη»

Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Οι πολίτες με την ψήφο τους στις Περιφέρειες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης, γιατί παρά τις δυσκολίες, αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Η κοινωνία θέλει έργο και μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι ισοπεδωτικές κορώνες λαϊκισμού. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος, πιστή στις δεσμεύσεις της και με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε: «Προφανώς είδε άλλες εκλογές και άλλη διαδικασία. Έβγαλε κάποια δικά του συμπεράσματα αλλά καλό είναι να πατάμε στη γη. Εμείς, ούτε πανηγυρίζουμε ούτε θριαμβολογούμε την ώρα που υπάρχουν ανοικτά θέματα της καθημερινότητας. Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε μια σημαντική επιτυχία από το αποτέλεσμα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχουν μόνο έναν εκπρόσωπο στον β γύρο γιατί από τη μια έχουμε μια κυβέρνηση που δίνει λύσεις και από την άλλη μια αντιπολίτευση που κάνει άρνηση της πραγματικότητας».

Στο ερώτημα για το αν ανησυχεί από το άνοιγμα Κασελάκη στο ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν είναι δική μας δουλειά ούτε να ασχολούμαστε με τις κινήσεις που κάνει η αντιπολίτευση, είπε για το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ. Όλα θα κριθούν στην κάλπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και αν τον προβληματίζει το μεγάλο ποσοστό αποχής ειδικά στο Δήμο Αθηναίων. «Είναι σημαντικό», είπε, «να υπάρχει συμμετοχή και όταν είναι μικρή πρέπει να το καταγράφουμε και κυρίως οι υποψήφιοι των εκάστοτε διαδικασιών. Πρέπει να προβληματίζει περισσότερο όσους είχαν μικρότερες δυνάμεις σε ποσοστά αποχής. Έχουμε καθήκον ως Πολιτεία και ως κυβέρνηση να εκφράζουμε τις προτάσεις μας νηφάλια και οι πολίτες να επιλέγουν. Είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία στην Αθήνα σε έναν μεγάλο δήμο που είχε μια ξεκάθαρη στήριξη από τον πρωθυπουργό».

Για το πού βάζει η κυβέρνηση τον πήχη για τον β’ γύρο ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε το σύνολο των περιφερειών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι επιλογές μας πέρασαν στον β γύρο. Σε μια περίπτωση μόνο θα αντιπαρατεθούμε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έχουμε περισσότερες περιπτώσεις που οι υποψήφιοι που επιλέξαμε εξελέγησαν από τον Α γύρο», μάλιστα πρόσθεσε ότι «Εμείς δεν είμαστε δογματικοί, είδαμε έναν άξιο περιφερειάρχη στην Κρήτη που δεν είναι από τον πολιτικό μας χώρο και έτσι στηρίξαμε τον κ. Αρναουτάκη».

Μαρινάκης για πανηγυρισμούς Παλαιστινίων για την επίθεση της Χαμάς: Όλες οι υπηρεσίες στην χώρα μας κάνουν αυτό που πρέπει

«Οποιαδήποτε αντίδραση επιδοκιμασίας αυτών των φρικαλέων εικόνων μας προκαλούν αντίστοιχη φρίκη και αποτροπιασμό. Ξεφεύγει από την σφαίρα της ανθρώπινης λογικής τέτοια συμπεριφορά. Όλες οι υπηρεσίες στην χώρα μας κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία. Δεν μπορώ να αναλύσω επιχειρησιακά σχέδια γιατί αυτό θα ήταν επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή. Έχουμε αυξημένη προσοχή στα γεγονότα.»

Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις εικόνες πανηγυρισμών από Παλαιστίνους στην Ελλάδα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι: «Η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο το πρωί, καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις πρωτόγνωρες και σοκαριστικές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ που προκάλεσαν την απώλεια πολύ μεγάλου αριθμού αμάχων. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα.

Αναφορικά με Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονταν στην περιοχή με το ξέσπασμα των επιθέσεων, από τα 149 καταγεγραμμένα άτομα, τα 81, που ήταν μέρος δύο οργανωμένων εκδρομών, μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, και πέταξαν για την Αθήνα απευθείας χθες, στις 21:30.

Η προστασία των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση πολέμου, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ και το Γενικό μας Προξενείο στα Ιεροσόλυμα παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό