20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Καταδικάζει την ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ρωσική επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών στο Ντνίπρο της Ουκρανίας καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Μάλιστα, εκπρόσωπος του γγ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήταν μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

«Ο γενικός γραμματέας καταδίκασε την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι είναι ένα νέο δείγμα υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου», ανέφερε η Στέφανι Τρέμπλεϊ.

Η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν ζήτησε τη διενέργεια «ουσιαστικής έρευνας για υποψίες εγκλημάτων πολέμου και τη δίωξη των υπόπτων».

Μέχρι στιγμής οι νεκροί από την πυραυλική επίθεση ανέρχονται σε 40 και τουλάχιστον 75 είναι οι τραυματίες. Ωστόσo, οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

«Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι λόγω της επίθεσης αυτής», υπογράμμισε επίσης η εκπρόσωπος του γγ, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ βοηθούν στη μετεγκατάστασή τους, καθώς και στη διανομή κλινοσκεπασμάτων, ζεστών ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμάκων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό