23.5 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Καταδίωξη και χειροπέδες στον διαρρήκτη με το… νοικιασμένο τζιπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός 27χρονου Ρομά, ο οποίος μάλιστα ενοικίασε πολυτελές τζιπ έναντι 1.000 ευρώ μηνιαίως από εταιρεία μισθώσεως οχημάτων στη Μύκονο, για να το χρησιμοποιεί ως «επιχειρησιακό», προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Είχε προηγηθεί διάρρηξη σε σπίτι επιχειρηματία στη Γλυφάδα και καταδίωξη με αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα ο 27χρονος αφού παραβίασε τον… μισό ΚΟΚ επιχείρησε να εμβολίσει και όχημα της ΕΛΑΣ για να διαφύγει μαζί με τους συνεργούς του.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (17/5), ο 27χρονος μαζί με ακόμη ένα άτομο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, φέρονται να παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκεί διαμένει ένας 48χρονος επιχειρηματίας, από το σπίτι του οποίου μπόρεσαν και αφαίρεσαν ένα πακτωμένο χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, χρηματικής αξίας περί τις 25.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής, να επιβιβάζονται στο πολυτελές τζιπ. Στο κάλεσμα των αστυνομικών να σταματήσουν για έλεγχο, ο 27χρονος όχι μόνο δεν ακινητοποιήθηκε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και αδιαφορώντας για τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα φανάρια κατάφερε να διαφύγουν, ενώ επιχείρησε να προκαλέσει σύγκρουση με το όχημα αστυνομικών που τους καταδίωκε.

Πώς έπεσε στα χέρια της ΕΛΑΣ

Έχοντας, ωστόσο, την πινακίδα κυκλοφορίας στα χέρια τους, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν ότι το όχημα είχε μισθωθεί από τη Μύκονο σε άτομο που διαμένει σε καταυλισμό στη θέση Βλυχό Μεγάρων. Ακολούθησε έφοδος –παρουσία εισαγγελέα-, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 27χρονος, στην κατοικία του οποίου εντοπίστηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, το μισθωτήριο του οχήματος, ενώ εξωτερικά ήταν σταθμευμένο το πολυτελές τζιπ και εντός του βρέθηκαν ένα γάντι εργασίας και μία πένσα – κόφτης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 27χρονος –από κοινού με έτερους άγνωστους δράστες- έχει διαπράξει το τελευταίο χρονικό διάστημα ακόμη τρεις διακεκριμένες κλοπές από οικίες στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας, για τις οποίες διενεργεί προανάκριση το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό