20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Καταγγελίες για βομβαρδισμό σχολείου στην Τζαμπαλίγια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Al Jazeera μεταδίδει πως το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας και από την επίθεση αυτή τη φορά, χτυπήθηκε ένα σχολείο που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο οι κάτοικοι. Υπάρχουν όπως είναι αναμενόμενο φόβοι για πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μέσου, το Ισραήλ βομβάρδισε τα ξημερώματα το σχολείο Al-Fakhoura στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ για να παρέχει καταφύγιο στους αμάχους.

“Hundreds of people are taking shelter inside this school.”

Al Jazeera’s Tareq Abu Azzoum reports on the latest Israeli air strike on the UN-run al-Fakhoura School in northern Gaza’s Jabalia refugee camp. pic.twitter.com/VR6U0cJ1NG

— Al Jazeera English (@AJEnglish) November 18, 2023

Σχολιάζοντας τον βομβαρδισμό του σχολείου al-Fakhoora, η Χαμάς αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ότι θα θεωρήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για την επίθεση και τα εγκλήματά του κατά παιδιών και αμάχων.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κάνει λόγο για τουλάχιστον 80 νεκρούς.

Receiving horrifying images & footage of scores of people killed and injured in another @UNRWA school sheltering thousands of displaced in the north of the Gaza Strip.

These attacks cannot become commonplace, they must stop. A humanitarian ceasefire cannot wait any longer.

— Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) November 18, 2023

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν συνήθη φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν. Μία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερεί περαιτέρω», ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA Φιλίπ Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν σχολίασε άμεσα.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν πλήθη Παλαιστινίων να κινούνται προς το νότο



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό