20 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καταγγέλλει την “έξαρση της τρομοκρατίας των εποίκων στη Δυτική Όχθη”

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλει την “έξαρση της τρομοκρατίας των εποίκων στη Δυτική Όχθη” που έχει οδηγήσει σε απώλειες αμάχων ενώ την ίδια ώρα Παλαιστινιακές κοινότητες”αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”.

“Η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο μιας και προκαλεί ανείπωτη οδύνη στις τοπικές κοινότητες”, αναφέρει ανακοίνωση του εκπροσώπου του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. “Απαιτούνται επείγοντα μέτρα”.

“Το Ισραήλ έχει καθήκον να προστατεύει τους αμάχους στη Δυτική Όχθη από την εξτρεμιστική βία των εποίκων, να θέσει τους δράστες προ των ευθυνών τους και να διασφαλίσει την παρέμβαση των IDF. Πρόκειται για μια νομική υποχρέωση που πρέπει να εκπληρωθεί”, αναφέρει η δήλωση.

“Η κατάσταση έρχεται να προστεθεί στην ήδη τραγική πραγματικότητα στη Γάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο επικίνδυνης κλιμάκωσης της σύγκρουσης, η οποία πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία”, προσθέτει η δήλωση της ΕΕ.

“Σχεδόν 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί βίαια από τα σπίτια τους στη Δυτική Όχθη από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Αυτό περιλαμβάνει τουλάχιστον 98 παλαιστινιακά νοικοκυριά, που απαρτίζονται από πάνω από 800 άτομα, τα οποία εκδιώχθηκαν από 15 κοινότητες βοσκών στην λεγόμενη Ζώνη C εν μέσω της εντεινόμενης βίας των εποίκων “, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό