18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ ο Τετέι, κινδυνεύει ο Βόλος ελέω Μπέου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ορατός είναι ο κίνδυνος ο Βόλος να χάσει στα δικαστήρια το παιχνίδι απέναντι στην Κηφισιά (11/02, 0-0), μετά το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ομάδα των Βορείων Προαστίων και δείχνει τον Αχιλλέα Μπέο να αποκαλεί τον Ανδρέα Τετέι «μαϊμού». Ο Έλληνας επιθετικός της Κηφισιάς κατήγγειλε την ρατσιστική επίθεση και η ΠΑΕ Βόλος εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «η έκφραση αφορούσε τον τρόπο παιχνιδιού κι όχι το πρόσωπο».

Ο Ανδρέας Τετέι πήγε στη ΓΑΔΑ την Τρίτη το πρωί (13/02) και κατέθεσε για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε, αφού κλήθηκε κατόπιν αυτεπάγγελτων ενεργειών του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας.

Τα δεδομένα τώρα έχουν ως εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί ρατσισμού, «οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε, με τρόπο δυσφημιστικό, εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται αν είναι αξιωματούχος ομάδος με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Αναφέρει, ωστόσο, επιπρόσθετα και κάτι ακόμα. Ότι «εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος

«Με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση, τις τελευταίες ώρες, στον αθλητικό, κυρίως, Τύπο καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος και τιμωρίας σε βάρος της ομάδας μας με “όπλο” τον χαρακτηρισμό “μαϊμού” που όπως ρητά διευκρινίσαμε δεν είχε καμία ρατσιστική χροιά, δεν απευθύνθηκε προς τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, αλλά χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την προσπάθειά του να ξεγελάσει τον διαιτητή και να “πάρει” ανύπαρκτα σφυρίγματα υπέρ του.

Όσοι νομίζουν ότι έτσι θα προκαλέσουν την τιμωρία της ομάδας μας πλανώνται πλάνην οικτράν. Επαναλαμβάνουμε με σαφήνεια για μια ακόμη φορά ότι: Ουδείς χαρακτηρισμός ρατσιστικού χαρακτήρα απευθύνθηκε σε ποδοσφαιριστή, αλλά αντίθετα υπήρξε διαμαρτυρία για τον τρόπο που αγωνιζόταν με την συγκεκριμένη έκφραση που χρησιμοποιείται ευρύτατα για να περιγράψει μια συμπεριφορά σαν ψεύτικη, υποκριτική, κάλπικη κλπ.

Ουδέποτε υπήρξε ανάλογη καταγγελία για οποιοδήποτε στέλεχος της ομάδας μας, πολύ δε περισσότερο για τον Πρόεδρό μας με την μακρά παρουσία του στον χώρο που έδωσε συνεργασίες με εκατοντάδες ποδοσφαιριστών ανθρώπους από διάφορες χώρες προέλευσης, με διαφορετικό χρώμα, πολιτισμό, έθιμα και επιλογές.

Και το σημαντικότερο. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το επίμαχο βίντεο ότι ο Πρόεδρος μας απευθύνεται σε τρίτο πρόσωπο, και συγκεκριμένα τον διαιτητή, και όχι στον ποδοσφαιριστή, ακριβώς γιατί η έκφραση του αφορούσε τον τρόπο παιχνιδιού και όχι το πρόσωπο. Ας μην ονειρεύονται, συνεπώς, η Κηφισιά και όσοι την πατρονάρουν τιμωρία του Βόλου. Οι διώξεις ασκούνται με βάση τα γεγονότα και όχι τις επιθυμίες αυτών που τις επιζητούν».

Ταυτόχρονα, ο Ανδρέας Τετέι μέσω στόρι του στο Instagram ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του κατά αυτήν την δύσκολη στιγμή για τον ίδιο.

Instagram Story//Ανδρέας Τετέι

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου δίνετε δύναμη και με στηρίζετε. Έχω δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα και με έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά. Ευχαριστώ πολύ και στα μηνύματα που δεν έχω απαντήσει. Και πλέον ο κόσμος πρέπει να μάθει να μη φοβάται να μιλήσει σήμερα. Σήμερα εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα που είναι τα αυτονόητα και δεν έπρεπε να συμβαίνουν στην κοινωνία μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό