16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κατά 8% λιγότερες οι πωλήσεις smartphones το τελευταίο τρίμηνο, πρωτιά για τη Samsung

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο για ακόμη ένα τρίμηνο, καθώς η Counterpoint αποκάλυψε πως στο διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβριος καταγράφηκαν 8% λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, αλλά συνολικά η αγορά κέρδισε ένα 2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω του λανσαρίσματος των Samsung Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 και iPhone 15.

Η Samsung διατήρησε την πρωτιά της με ένα ποσοστό 20% που οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις της σειράς Galaxy A, ενώ ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Apple με 16%. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Xiaomi (12%), Oppo (10%) και vivo (8%).

Όλοι οι κατασκευαστές παρουσίασαν μειωμένες πωλήσεις με εξαίρεση τις HONOR, HUAWEI και Transsion Group (Tecno, Infinix, itel), ενώ από το Top 5 οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στο στρατόπεδο της Apple, κάτι φυσιολογικό λόγω της αναμονής του κοινού για τα iPhone 15 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρά την πτώση, η Counterpoint εκτιμά πως το τελευταίο τρίμηνο του 2023 θα είναι αρκετά δυνατό σε πωλήσεις, τόσο λόγω των σημαντικών λανσαρισμάτων (Xiaomi 13T Series, Xiaomi 14, iPhone 15 κλπ.), όσο και για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται η εορταστική περίοδος, το Black Friday και η Cyber Monday.

[Counterpoint]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό