19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κατά χιλιάδες οι κάτοικοι φεύγουν προς το νότο (φωτογραφίες και βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαφεύγουν προς τον νότο της Λωρίδας της Γάζας μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού που βομβαρδίζει ακατάπαυστα το παλαιστινιακό έδαφος, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Παλαιστίνιοι, που ζουν στο βόρειο τμήμα του εδάφους των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, εγκαταλείπουν τις εστίες τους με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά ή πεζή.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Με τις εξόδους προς το Ισραήλ και την Αίγυπτο κλειστές, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις  του Ισραήλ έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την μήκους 25 μιλίων Λωρίδα της Γάζας σε παγίδα θανάτου.

Η Χαμάς, κάλεσε τους Παλαιστίνιους να μείνουν στα σπίτια τους.

Les habitants de la ville de #Gaza évacuent leurs maisons et se dirigent vers le sud du territoire après l’avertissement de l’armée israélienne ordonnant l’évacuation sous 24 heures vers le sud de “tous les civils” de la ville de Gaza #AFPTVertical #AFP pic.twitter.com/vlHccqulLB

— Agence France-Presse (@afpfr) October 13, 2023

«Παραμείνετε στα σπίτια σας και να είστε ανυποχώρητοι μπροστά σε αυτόν τον αηδιαστικό ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγει η δύναμη κατοχής», ανέφερε το τμήμα της Χαμάς για τους πρόσφυγες.

H δήλωση της Χαμάς ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ «έχει ψευδαισθήσεις» πιστεύοντας ότι οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας θα απομακρυνθούν από την περιοχή. «Οι σκηνές μετανάστευσης και εκτοπισμού ανήκουν στο παρελθόν και δεν θα επαναληφθούν, παρά μόνο με τη νικηφόρα επιστροφή του λαού μας στην κατεχόμενη γη μας», πρόσθεσε η Χαμάς.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι γνωρίζει πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μετακινηθούν όλοι, αλλά επέρριψε ευθύνες στη Χαμάς γιατί είπε στον κόσμο να αγνοήσει το κάλεσμα.

Ο ΟΗΕ, έχει καταγγείλει ως «φρικτή» τη δήλωση του Ισραήλ για το τελεσίγραφο και είπε πως ο θύλακας μετατρέπεται γρήγορα σε «κολαστήριο».

Η Λωρίδα της Γάζας παραμένει υπό πλήρη πολιορκία καθώς το Ισραήλ διέκοψε τις προμήθειες τροφίμων, καυσίμων, νερού και ηλεκτρισμού.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό