22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κατάλληλο το νερό για ανθρώπινη κατανάλωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από εκτεταμένες δειγματοληψίες και ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, την Π.Ε. Θεσσαλίας και το Π.Ε.Δ.Υ. Θεσσαλίας, επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις πχ ατομική υγιεινή).

Σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας (υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι) συστήνεται να αποφεύγεται η πόση, εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας, που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσης γεωτρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρυνίτσας, καθώς και στους οικισμούς Χανίων και Δρακείας, επειδή εκεί δεν έχει αποκατασταθεί η χλωρίωση.

Εκτός από την αλλαγή από τον Δήμο Βόλου με τις υποσημειώσεις που προαναφέρθηκαν δεν σημειώθηκαν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όλα όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό