23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Συστράτευση με τον Τσίπρα σε πρώτο πλάνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Εικόνα συστράτευσης και ενότητας προς τις ευρωεκλογές θέλησε να δώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης  παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με τους 42 υποψήφιους που θα δώσουν τη μάχη του Ιουνίου. 

Αναφέρθηκε δυο φορές προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και για την επιλογή που έκανε για να είναι ο ίδιος στο ψηφοδέλτιο αλλά και για τον «πόλεμο προπαγάνδας» που όπως είπε δέχθηκε όσο κανένας άλλος και μάλιστα τον κάλεσε να ανέβει στη σκηνή του «Ελληνικού Κόσμου»

«Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο που έχουμε κάθε λόγο να καμαρώνουμε. Το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας. Απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά. Σαν τον Γιώργο Αυτιά. Ακροδεξιά αυτιά. Με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες οι προσεγγίσεις» είπε ο κ. Κασσελάκης και κάνοντας μία έμμεση αναφορά στην υπόθεση Παπανώτα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απόκλιση από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ , το σεβασμό στην ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία και υμνητές του Κασιδιάρη» είπε ο κ. Κασσελάκης 

«Δεν θα καταφέρετε να μας τσακίσετε» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας απέναντι σε ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά». 

«Καμία υποχώρηση και κανένας ενδοτισμός στα εθνικά θέματα, ο διάλογος με την Τουρκία είναι θετικός αλλά δεν γίνεται καμία συζήτηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και βέβαια καμία συζήτηση για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια», τόνισε χαρακτηριστικά στην εκτενή αναφορά του στα εθνικά θέματα. 

«Στα δικά μας εθνικά θέματα καμία υποχώρηση κανένας ενδοτισμός. Ο διάλογος με την Τουρκία είναι θετικός. Αυτό το θέλουμε, αλλά πρέπει να έχει σαφή στόχευση. Την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Καμία κίνηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Απόλυτος σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας. Καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οροθετηθεί η ΑΟΖ», είπε στη συνέχεια.

Eurokinissi

Eurokinissi
Οι «πέντε» εκλεκτοί του Στέφανου Κασσελάκη

Τέσσερις γυναίκες για την τήρηση της ποσόστωσης και ένας άνδρας είναι οι επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη για την ολοκλήρωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλπω Λεκατσά – Συνταξιούχους Φαρμακοποιός 

Δέσποινα Σίνου – Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord 

Βιολέτα Κόρδατζη – Μηχανικός μηχανολογικού σχεδιασμού 

Βασίλης Παπαλαζάρου – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής – Βιολόγος 

Λυδία Βενέρη – Δικηγόρος, διεθνολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου 

Παρουσία Τσίπρα η εκδήλωση για το ευρωψηφοδέλτιο

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συσπείρωσης αλλά και στήριξης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών.

O Aλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της παρουσίασης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ / Eurokinissi

O Aλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της παρουσίασης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ / Eurokinissi

Η παρουσίαση έγινε  στον απόηχο της αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις δηλώσεις του για τη βία κατά των γυναικών με τον ίδιο να αντιδρά αιχμηρά λέγοντας πως τον «έφαγαν οι βεδουίνοι της πολιτικής».

Δείτε την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό