25.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κασσελάκης: Κρατάει μόνο το όνομα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαρωτικές αλλαγές στην δομή αλλά και την λειτουργία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά από τις ευρωεκλογές, στο Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος το φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως τα πιο χρήσιμα όργανα του κόμματος είναι οι τομείς που παράγουν πολιτική σε συνεργασία με τα think tank, ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι τα όργανα παίζουν ρόλο αλλά πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

«Τα όργανα πρέπει να εκσυγχρονιστούν ξεκάθαρα. Έχουμε πλέον ψηφιακά εργαλεία τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε» είπε μιλώντας στο ΟΝΕ και πρόσθεσε με νόημα:

«πρέπει να εξυπηρετούν δυο προτεραιότητες. Πρισσότερη αμεσοδημοκρατία και τα όργανα αυτά να είναι στην υπηρεσία της βάσης και όχι να φιλτράρουν παραγοντιλίκι».

Είναι φανερό πως στις προθέσεις του δεν είναι μόνο να ελέγξει τα όργανα με στελέχη που τον στηρίζουν αλλά να τα αλλάξει ριζικά τόσο στη μορφή τους αλλά και στον τρόπο δράσης τους.

Δεν έκρυψε ποτέ την «απέχθειά» του για τα κομματικά όργανα 

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ στον Πειραιά / Eurokinissi

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία στην Κουμουνδούρου έδειξε «απέχθεια» για τα σημερινά όργανα, άλλωστε στην Πολιτική Γραμματεία έγινε μάρτυρας έντονων συγκρούσεων ανάμεσα στα στελέχη.

Ενώ και η Κεντρική Επιτροπή με την μορφή των μονολόγων των στελεχών μπροστά σε άδεια έδρανα εκτός από την ομιλία του εκάστοτε Προέδρου δείχνει ξεπερασμένη στον τρόπο της λειτουργίας της. Ωστόσο δεν θέλησε σε αυτήν την φάση λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές να ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που σχεδιάζει για ευνόητους λόγους.

«Θα είναι ένας σύγχρονος ΣΥΡΙΖΑ και μια σύγχρονη Αριστερά. Θα είναι εκσυγχρονισμένος, όπως πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Και θα είναι το πιο σύγχρονο κόμμα της Ελλάδας. Και η πολιτική του θα είναι μια σύγχρονη, αριστερή πολιτική, η οποία να καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης δίνοντας το στίγμα του για την επόμενη μέρα, προσθέτοντας ότι στο καταστατικό συνέδριο, θα ανοίξουν οι δομές του κόμματος διάπλατα και θα μπορέσει να έρθει και νέος κόσμος ισότιμα ώστε να μην νιώθει ξένος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό