22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης ασχολούνται με την πρωτιά των ηττημένων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται επιτέλους το ελεύθερο Πανεπιστήμιο που εσείς πρώτοι σχεδιάσατε από το 1987». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τονίζοντας πως η ΔΑΠ ήταν πάντα μπροστά σε όλες τις μεγάλες νίκες της ΝΔ και πλέον με το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, «δικαιώνονται οι αγώνες σας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργεία Πανεπιστημίων σε έναν όροφο κάποιας πολυκατοικίας, ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη δημιουργία τέτοιων παραρτημάτων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπό συζύτηση νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για «πρωτοβουλία καλά μελετημένη και με αυστηρές προϋποθέσεις». 

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε διπλή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που έχουν δηλώσει πως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο: «Ο κ. Κασσελάκης λέει όχι αλλά ο ίδιος σπούδασε σε μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό Πανεπιστήμιο. Αν δηλαδή το Πανεπιστήμιο που σπούδασε θέλει να έρθει και να ιδρύσει παράρτημα στην Ελλάδα, τι θα πει ο κ. Κασσελάκης, πως δεν πρέπει να έρθει;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη: 

«Μου κάνει εντύπωση πως κατάφερε και πήρε πίσω την αρχική του θέση μπερδεύοντας και τους ίδιους τους συνεργάτες τους, την ώρα που πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ και της συνταγματικότητας και της αναγκαιότητας της ρύθμισης, οι φοιτητές δεν θα είναι όμηροι μικρών συντεχνιών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Είναι προβλήματα εκείνων που ασχολούνται εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πράσινο ή κόκκινο χρήμα και ασχολούνται με την πρωτιά μεταξύ των ηττημένων». 

«Ξεχάστε το 41%, οι κάλπες είναι άδειες»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι Βρυξέλλες βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ότι φαίνεται στο χάρτη και οι πολιτικές τους έχουν άμεση σχέση και αντίκτυπο στο εσωτερικό της χώρας. 

«Ξεχάστε το 41%, το κοντέρ μηδενίζει και οι κάλπες είναι άδειες, δεν είναι ευκαιρία για διαμαρτυρία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  «Μπαίνουμε άπαντες σε προεκλογική επιφυλακή, οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για ανέξοδη διαμαρτυρία» πρόσθεσε. 

«Η μάχη αυτή θα κρίνει πόσο δυνατή θα είναι η εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών, είναι ανάγκη να ενισχυθεί το κόμμα που καθιέρωσε το εθνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά» σημείωσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τη ΔΑΠ να δώσει τις προτάσεις της για τα πρόσωπα που προτείνει να μπουν στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό