17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: «Θα γίνω πρωθυπουργός» – Η ώρα της Γεροβασίλη και το παρασκήνιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω ζυμώσεων, δηλώσεων και συμμαχιών συνεχίζεται για τρίτη μέρα το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους που αγγίζουν τον πρωθυπουργικό θώκο.

«Ναι, θα γίνω πρωθυπουργός» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης διαβεβαιώνοντας τους ψηφοφόρους ότι: «Θα μείνω τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόμμα 1.000%» ακόμα και μετά την ανάδειξη προέδρου στον νέο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. «Δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να κάνει κανείς, εκτός από την ίδια τη βάση του κόμματος, για να με κάνει να αποχωρήσω», υπογράμμισε.

«Προφανώς έχω κάνει λάθη», είπε ο κ. Κασσελάκης αναλαμβάνοντας μερίδιο ευθύνης, αλλά όπως τόνισε «δεν βρήκα στρωμένο κρεβάτι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί, χωρίς να αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του «αυταρχικού»: «Εγώ θέλω να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Κάνω κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα: Aντί να αποφασίσω εγώ το ψηφοδέλτιο, λέω στα μέλη και τους φίλους του κόμματος “αποφασίστε εσείς ποιοι θέλετε να είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα”. Για όσους θεωρούν ότι οι αποφάσεις μου είναι αυταρχικές, το αντίθετο ισχύει. Είμαι εντελώς εγκρατής ως πρόεδρος του κόμματος». 

«Εγώ δεν έδιωξα κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι αποφάσισαν να φύγουν από την πρώτη μέρα που εξελέγην πρόεδρος. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι; Είναι μερικά στελέχη που είχαν συνηθίσει σε παλιές κομματικές δομές», είπε ο κ. Κασσελάκης για την αποχώρηση των στελεχών του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε της υπεράσπιση της τακτικής του, ενώ αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα: «Το τελευταίο συνέδριο άλλαξε το κόμμα για να δώσει έμφαση και φωνή στη βάση του. Η πρώτη απόδειξη αυτής της φωνής είναι η δική μου εκλογή. Και σε αυτό το μονοπάτι θα συνεχίσουμε. Αφιέρωσα τον μισό χρόνο μου σε μέλη που είχαν διαφορετικά κίνητρα από την επιτυχία του κόμματος…  Έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω-κάτω, όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον στόχο της πρώτης θέσης στις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκρίθηκε: «Ναι. Η μεγάλη ανατροπή είναι αυτή. Ο πήχης είναι τόσο χαμηλά, που η πρώτη θέση για εμάς θα είναι να γίνει μια έκπληξη πάνω από τον πήχη. Εάν κάνουμε μια ανατροπή στις προσδοκίες, η πορεία για να γίνουμε κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη». 

«Αυτός είναι ο ρόλος μου. Εάν ήταν να είχα εκλεγεί μόνο για τις ευρωεκλογές, να μου το είχανε πει πριν κατέβω για πρόεδρος του κόμματος», απάντησε σχετικά με το αν θα είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί

Εξάλλου σε νέα ανάρτησή του στα σόσιαλ ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβάζει τους τόνους και υπογραμμίζει τα εξής:

Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.

Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα.Η κοινωνία με έφερε εμένα.

Η ώρα της Γεροβασίλη

Αργά το απόγευμα ( ο προγραμματισμός είναι για τις 19:30)) εκτιμάται ότι θα ανέβει στο βήμα και η Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να ανακοινώσει τις προθέσεις της, καθώς φέρεται ως το επικρατέστερο πρόσωπο που θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, γίνονται γνωστά τα πρόσωπα, εντός του κόμματος, που στηρίζουν το κάθε «στρατόπεδο» για τις εσωκομματικές εκλογές, που προκήρυξε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης μετά το μήνυμα του κ. Τσίπρα.

Υπέρ της υποψηφιότητας Γεροβασίλη φαίνεται ότι τάσσονται οι:

Αλέκος ΦλαμπουράρηςΘανάσης ΘεοχαρόπουλοςΓιάννης ΡαγκούσηςΧρήστος ΣπίρτζηςΚατερίνα ΝοτοπούλουΡάνια ΣβίγκουΓιώργος ΒασιλειάδηςΚώστας ΖαχαριάδηςΔιονύσης Καλαματιανός

Μεταξύ των υποστηρικτών του Κασσελάκη φέρονται να είναι οι εξής:

Θοδώρα ΤζάκρηΡένα ΔούρουΔώρα ΑυγέρηΠέτρος ΠαππάςΕυάγγελος ΑποστολάκηςΑλέξανδρος ΜεϊκόπουλοςΡαλλία Χριστίδου Σενάριο να μην στηθούν κάλπες

Eνώ άπαντες περιμένουν το απόγευμα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, υπάρχει μια φημολογία πως ετοιμάζεται πρόταση από Συνέδρους, να μην διεξαχθούν τώρα εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου, ώστε το κόμμα να επικεντρωθεί στα προβλήματα της κοινωνίας και στις ευρωεκλογές.

Η πρωτοβουλία αυτή κινήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησαν ουδέτερη στάση με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και πρόταση προς τον κ. Κασσελάκη και την κ. Γεροβασίλη για υποχώρηση.

Πιο συγκεκριμένα η μεν αντιπρόεδρος της Βουλής δεν θα πρέπει να καταθέσει την υποψηφιότητα της για την αρχηγεία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει δεκτές όλες τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Όλγα Γεροβασίλη και να τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του συνεδρίου.

Το σενάριο θέλει να μην γίνει εκλογή και με ψήφισμα του συνεδρίου να αναβαπτιστεί η εμπιστοσύνη σε Κασσελάκη, όπως διαρρέει το περιβάλλον του. Αν, όμως, η Γεροβασίλη θέσει υποψηφιότητα τότε θα είναι δύσκολο να προχωρήσει.

Η ανάρτηση Καραμέρου

Ενωτικός εμφανίστηκε σε ανάρτησή του στα σόσιαλ ο Γιώργος Καραμέρος, τον οποίο μάλιστα σενάρια έφεραν να ανακοινώνει κι εκείνος στο συνέδριο την υποψηφιότητά του για την προεδρική κούρσα. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τονίζει: 

«…Η προσφυγή σε νέες εσωτερικές εκλογές για εκλογή προέδρου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες είναι αναγκαίο κακό που ενοχλεί μεν τα μέλη αλλά με τις στασιμότητα και τις παλινωδίες των τελευταίων μηνών είναι μονόδρομος. Αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι ένας νέος διχασμός. Ο αντίπαλος είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη η μετριότητα των ηγεσιών των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως ο δικός μας κακός εαυτός.Καλώ, ως απλό μέλος και μόνο, όλες τις πλευρές να δείξουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και να συνθέσουν ένα ορατό πολιτικό κέντρο γύρω από την ηγεσία που θα προκύψει εφόσον προκριθεί μία τέτοια διαδικασία.Σέβομαι τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του συνεδρίου μας. θα συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά ως βουλευτής για την ενότητα και την σύνθεση μιας μεγάλης κυβερνώσας προοδευτικής παράταξης.».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό