18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καρμιώτισσα – Εθνικός Άχνας 1-4: Σεμινάρια ανατροπής και νίκη γοήτρου για τον Εθνικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο «Στέλιος Κυριακίδης», Καρμιώτισσα και ο Εθνικός Άχνας, διασταύρωσαν τα ξίφη τους (7/4 ,1-4) για την όγδοη στροφή των playout, (7/4), οι μεν αποσκοπώντας σε ένα τρίποντο το οποίο θα σήμαινε σίγουρα και την σωτηρία τους, και οι δε σε μια νίκη πρεστίζ και γοήτρου.

Ο Κατσαντώνης δίνει την πνοή

Και τα δύο θα μπορούσαν να ισχύσουν και για τους δυο πρωταγωνιστές. Τρόπον τινά η αποψινή αναμέτρηση ήταν ένα must win game και για τους δυο. Ως εκ τούτου και το σύνολο του Χαραλάμπους και του Μαρίνου Σατσιά, μπήκαν στο γήπεδο ζητώντας το γκολ της νίκης. Λογικό λοιπόν εστί, το παιχνίδι να έχει ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, όπως και έγινε.

Εξάλλου κανείς εκ των δύο δεν είχε έντονο άγχος, καθώς οι έως τώρα επιδόσεις τους, τους έχουν επιτρέψει να απέχουν αρκετούς βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Η Καρμιώτισσα μπήκε παρόλα αυτά, αρκετά πιο ζεστά στο ματς, χωρίς όμως κάποια ευκαιρία στα να εκδηλώνεται στα πρώτα λεπτά .Ο Πεχλιβάνης είδε την κίτρινη κάρτα μόλις στο 4ο λεπτό καταγράφοντας εν ολίγοις το πιο εντυπωσιακό στατιστικό μέχρι το 7′, όπου ο Ψύχας για την Καρμιώτισσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε πάνω από την εστία του Παναγή.

Στο 17′ ήρθε η στιγμή για την πρώτη ευκαιρία του Εθνικού Άχνας, με τον Σπόλιαριτς να μπλοκάρει το σουτ του Χριστοφή. Η Καρμιώτισσα απάντησε σε αυτή την ευκαιρία των αντιπάλων της με γκολ, το οποίο ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ειδικότερα, στο 20ο λεπτό, ο Κατσαντώνης έπειτα από σέντρα του Ντουμπιά, εκτέλεσε τον Παναγή, δίνοντας κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του και βάζοντας δύσκολα στο σύνολο του Σατσιά. Δύσκολα που παρέμειναν στο 1ο ημίχρονο καθώς ο Εθνικός δυσκολεύτηκε έντονα να ξεκλειδώσει την αμυντική γραμμή της Καρμιώτισσας.

Η μεγαλύτερη του ευκαιρία ήρθε στο 41ο λεπτό όταν ο Στυλιανού πλάσαρε τον Σπόλιαριτς με τον Πάβλοβετς να σώζει στη γραμμή, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Σεμινάρια ανατροπής

Η έναρξη του 2ου ημιχρόνου δεν εμφάνισε κάποια ραγδαία αλλαγή σκηνικού, παρουσιάζοντας αρχικά εικόνα παρόμοια με αυτή του 1ου ημιχρόνου, τουλάχιστον κατά τα πρώτα λεπτά του. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε πάλι πρώτα για την Καρμιώτισσα με τον Ψυχά να σημαδεύει το δοκάρι στο 54′, μη καταφέρνοντας να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, κλειδώνοντας πιθανώς νίκη και παραμονή.

Η απάντηση του Εθνικού ήρθε στο 58ο λεπτό με τον Περατικό να σημαδεύει και αυτός το δοκάρι. Η τύχη παραμόνευε την Καρμιώτισσα και δεν άργησε να την προφτάσει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μεσκίντα ισοφάρισε για την ομάδα της Άχνας, τιμωρώντας την αστοχία του αντιπάλου της. Έτσι το ματς ξεκίνησε από το 0 με νέο, ανανεωμένο ενδιαφέρον.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Εθνικός κυνήγησε την ανατροπή με αναπτερωμένο πλέον το ηθικό. Μια ανατροπή που δεν άργησε να έρθει καθώς η προσφυγική ομάδα με τον συνήθη πλέον ύποπτο Μάριο Ηλία, ο οποίος σημείωσε το 14ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έκανε το 2-1 γυρίζοντας τούμπα το ζευγάρι μέσα σε μόλις ένα τέταρτο.

Πλέον η Καρμιώτισσα βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, και από εκεί που κρατούσε το ματς στα χέρια της, τώρα κυνηγούσε και δεν έφτανε! Και δεν επρόκειτο να φτάσει καθώς με συνοπτικότατες διαδικασίες ο Εθνικός πέτυχε άλλο ένα γκολ με τον Μπίκερ, ο οποίος με μια σουτάρα εκτός περιοχής νίκησε τον Σπόλιαριτς, κάνοντας το 3-1 για τον Εθνικό Άχνας.

Το οποίο 3-1 έμελλε να διευρυνθεί κι άλλο μέχρι το τελικό σφύριγμα ,με τον Ιωαννίδη να κάνει το 4-1 στο 90+5, σημαδεύοντας την μεγάλη ανατροπή του δευτέρου ημιχρόνου, χαρίζοντας στην ομάδα του Μαρίνου Σατσιά τους πολυπόθητους τρείς πόντους και την νίκη γοήτρου που προαναφέραμε .

Ολική κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο για την Καρμιώτισσα, μια κατάρρευση που δε θα πληρώσει καθώς η παραμονή είναι σχεδόν στα χέρια της, ωστόσο αναμένεται να προβληματίσει έντονα το στρατόπεδό της τις ερχόμενες ημέρες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Σπόλιαρτις, Μαλόνε, Ντούμπια, Νεοφύτου, Τσουκαλάς, Θεοδώρου, Γκραντινάρου, Κατσαντώνης, Κοβάσεβιτς, Ψύχας, Πάβλοβετς

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Παναγή, Σπιρόφσκι, Περατικός, Πεχλιβάνης, Μεσκίντα, Μπίκερ, Αρτυματάς, Μπέκερ, Στυλιανού, Καμπρέρα, Χριστοφή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό