24.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Καναδάς: Black out στο κέντρο του Τορόντο λόγω ενός… ρακούν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ρακούν με την… περιέργειά του σε έναν κεντρικό σταθμό ηλεκτροδότησης στο Τορόντο προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά στο κέντρο της πόλης αργά το βράδυ της Πέμπτης (1/2), θέτοντας εκτός λειτουργίας τους φωτεινούς σηματοδότες σε δρόμους της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά και παγιδεύοντας ανθρώπους μέσα σε ασανσέρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ειδικοί που ερευνούσαν τη διακοπή που σημειώθηκε στην ηλεκτροδότηση διαπίστωσαν ότι το νυκτόβιο θηλαστικό άγγιξε εξοπλισμό σε ένα ηλεκτρικό σταθμό στο κέντρο του Τορόντο, όπως ανέφερε η Utility Hydro One με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως η Utility Hydro One δεν προχώρησε σε κάποια αναφορά αν το ρακούν επέζησε.

Τμήμα του Τορόντο βυθίστηκε στο σκοτάδι μετά το black out / Φωτ.: Reuters

Όπως σημειώνει το Reuters, η διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα έπληξε περιοχές σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από τον σταθμό CN Tower και άφησε περίπου 7.000 ανθρώπους στο σκοτάδι για περισσότερες από δύο ώρες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης, από την πλευρά της, ανέφερε ότι έλαβε δεκάδες τηλεφωνήματα λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης ενώ πυροσβέστες εστάλησαν για να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.

Ορισμένοι φωτεινοί σηματοδότες ήταν επίσης εκτός λειτουργίας σε δρόμους στο κέντρο του Τορόντο, όπου βρίσκεται επίσης ο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός κόμβος Union Station, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό