14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Κανένα σημάδι» δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης από την Apple το 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον τομέα ανάπτυξης δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης η Apple είναι πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει την επόμενη χρονιά.

Αυτό αναφέρει ο αναλυτής-γκουρού του Κουπερτίνο Ming-Chi Kuo, ο οποίος περιγράφει πως η εταιρεία πιθανότατα δεν θα αφιερώσει πολύ χρόνο στη συζήτηση της τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών λόγω της έλλειψης προόδου στον τομέα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Apple έχει σχέδια να λανσάρει ή να ενσωματώσει προϊόντα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης ή hardware το 2024, επομένως η ΑΙ είναι απίθανο να ενισχύσει την τιμή της μετοχής ή την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας στο άμεσο μέλλον.

Τον περασμένο μήνα, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η Apple εργαζόταν σε project τεχνητής νοημοσύνης “Apple GPT” που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν το ChatGPT της OpenAI. Η Apple δεν έχει ακόμη μια «σαφή στρατηγική» για τη δημιουργία ενός προϊόντος για τους καταναλωτές και ενώ θα μπορούσε να σχεδιάζει να κάνει μια «σημαντική» ανακοίνωση τεχνητής νοημοσύνης το 2024, η Gurman ισχυρίζεται ότι δεν έχει ακόμη συγκεκριμένα σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της Apple τον Μάιο, ο Tim Cook είπε ότι υπάρχει «ένας αριθμός ζητημάτων που πρέπει να διευθετηθούν» με την τεχνητή νοημοσύνη και ότι είναι σημαντικό να είμαστε «με σκοπό και προσεκτικοί» στην αναπτυξιακή προσέγγιση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό