17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Καμπανάκι» ειδικού για τα κλιματιστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρώτη θέση στην ελληνική ειδησεογραφία σήμερα Τρίτη (23/4) «κέρδισε» με το… σπαθί της η αφρικανική σκόνη, η οποία έχει «πνίξει» πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Πέρα από τις απόκοσμες εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός σε όλη τη χώρα, αλλά και τα προβλήματα υγείας που προκάλεσε, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν τα μικροσωματίδια της σκόνης στα κλιματιστικά.

Συγκεκριμένα, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αφρικανική σκόνη στα κλιματιστικά μίλησε σήμερα στο Action 24 ο μηχανολόγος-μηχανικός Γιάννης Πατέλης. Μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα» ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε στο πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα φίλτρα των air conditions και έδειξε τον τρόπο που γίνεται.

Ο ειδικός επιβεβαίωσε πως η αφρικανική σκόνη περνάει και το φίλτρο, και συνέστησε τακτικό καθαρισμό και πάνω από μια φορά το χρόνο αναλόγως τη χρήση του.

Λουκίδης στο Action 24: «Κυρίως επηρεάζονται τα μικρά παιδιά»

Όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που έχει προκαλέσει το «πορτοκαλί σύννεφο» πάνω από την Ελλάδα, ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης μίλησε στο Action 24, όπου και ανέφερε:

«Εισαγωγές δεν είχαμε, τουλάχιστον στο νοσοκομείο που είμαι εγώ. Σίγουρα όμως είχε μεγαλύτερη επίδραση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μιας και πολλοί άνθρωποι που βίωσαν συμπτώματα εξαιτίας των καταστάσεων απευθύνθηκαν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ώστε να πάρουν συμβουλές και θεραπευτικές συστάσεις.

Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές, όλες αυτές οι επιδράσεις μπορεί όχι μόνο να επηρεάζουν αυτό που συζητάμε σήμερα αλλά σιγά-σιγά να επιφέρουν χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, με κύριο εκπρόσωπο το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, και κυρίως να επηρεάζουν τα μικρά παιδιά γιατί το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η περιβαντολογική έκθεση σε ένα μικρό παιδί με κάποιον προδιαθεσμικό παράγοντα είναι πάρα πολύ καλό υπόστρωμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό