23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Καμμένος: Παγίδα στον Τσίπρα η συμφωνία των Πρεσπών – Αντάλλαγμα το Νόμπελ Ειρήνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Δηλώσεις που θα συζητηθούν σχετικά με την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Παγίδα που έστησαν στον Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης η συμφωνία των Πρεσπών»

Αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

«Ο Βαρουφάκης εισηγήθηκε να αποδεχθούμε την πρόταση της Γερμανίας για έξοδο από την ΕΕ»

Ο κ. Καμμένος σχολίασε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015.

«Η πρόταση Βαρουφάκη ήταν τότε να αποδεχθούμε την επόμενη μέρα την πρόταση της Γερμανίας, του Σόϊμπλε και της Μέρκελ για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαική Ένωση. Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τους Γερμανούς » είπε ο Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: Παρενέβη ο Ομπάμα στον Ολάντ για να κλείσει η συμφωνία το 2015

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην περιβόητη 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής, μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, περιγράφοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε».

Γιατί δεν μίλησε επί τρία χρόνια

Αναφορικά με την απουσία του από τη δημόσια σφαίρα, είπε πως από το 2019 η κατάσταση πολιτικά δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο, αφού από την μία είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχε μία έντιμη συμφωνία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών, και από την άλλη τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν κατά τον ίδιο, ο πολιτικός του πατέρας τον οποίον συμβουλευόταν συχνά.

Για το «αναγκαίο κακό»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο ίδιος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις πιθανώς έχασε κόσμο ο οποίος θα τον στήριζε στις περασμένες εκλογές, κάνοντας τέτοιες δηλώσεις για έναν πολιτικό που τον έκανε πρωθυπουργό για πέντε χρόνια. «Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό