16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

‘Καμία αμφιβολία ότι ο Χάμιλτον μπορεί να γίνει ξανά πρωταθλητής’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ δήλωσε και πάλι την απόλυτη πίστη του ότι ο Λιούις Χάμιλτον, που γίνεται 39 ετών στις 7 Ιανουαρίου, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη νέα γενιά των σπουδαίων οδηγών της Formula 1 και να κερδίσει το όγδοο πρωτάθλημα-ρεκόρ της καριέρας του.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, παραδέχθηκε ο Βολφ, είναι να καταφέρει η Mercedes F1 να του παρέχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στην κορυφή του σπορ – κάτι που η ομάδα του Μπράκλεϊ δεν έχει καταφέρει να κάνει τα δύο τελευταία χρόνια, με το νέο πλαίσιο κανονισμών του ground effect.

Έτσι, ο Χάμιλτον πέρασε τις δύο διαδοχικές σεζόν χωρίς ούτε μία νίκη στο ενεργητικό του, μετά από οκτώ διαδοχικά χρόνια που ήταν ο πρωταγωνιστής της F1 και κέρδισε έξι παγκόσμιους τίτλους. Και μετά την απογοητευτική 9η θέση του στο τελευταίο GP τυ 2023, στο Άμπου Ντάμπι, ο Βολφ δήλωσε πως “αυτό δεν αλλάζει τίποτα από το γεγονός ότι είναι ο σπουδαιότερος οδηγός του κόσμου”.

Ο Βολφ είπε ότι, στα 39 του χρόνια ο Χάμιλτον -που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Mercedes F1 μέχρι το τέλος του 2025- έχει ακόμα την ικανότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: “Αν καταφέρουμε να του δώσουμε το [σωστό] αυτοκίνητο τότε θα μάχεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είναι ξεκάθαρο πως αν έχεις ένα μονοθέσιο F1 σαν αυτό που έχουμε τώρα (σ.σ.: το 2023) δεν νιώθεις ποτέ άνετα μαζί του. Έχεις καλούς αγώνες και κακούς αγώνες.

Σε τελική ανάλυση, κάθε φορά που βλέπουμε τον Λιούις να στοχεύει σε κάποιον οδηγό μπροστά του, και η μάχη έχει να κάνει με τη νίκη στον αγώνα, βλέπουμε να ζωντανεύει ο αληθινός Λιούις. Και πιστεύω ότι απλώς πρέπει να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία”, πρόσθεσε ο Αυστριακός.

Σχετικά με την ικανότητα της Mercedes F1 να ανακάμψει, ο Βολφ συνέχισε: “Έχουμε έναν πίνακα στο εργοστάσιό μας που απεικονίζει όλους τους πρωταθλητές κατασκευαστών από το 1958. Ο πίνακας φτάνει μέχρι το 2050, και έχει όλα τα σήματα [κάθε κατασκευαστή] για όλα τα χρόνια.

Υπάρχουν 27 θέσεις που είναι ανοιχτές ακόμα, και θα ήθελα μετά από 20 χρόνια να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα αστέρια της Mercedes. Όταν κοιτάζεις 10 ή 20 χρόνια πίσω, παρότι απεχθάνομαι τις αναδρομικές σκέψεις, και βλέπεις πόσο τεράστια ήταν η τελευταία δεκαετία για εμάς, τότε μπορείς να πεις ‘τα πήγαμε καλά’.

Βεβαίως, κοιτάζοντας πίσω με μικρό εύρος χρόνου, υπάρχει ένας τύπος που κέρδισε 19 αγώνες [το 2023], οπότε αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου αρκετό για εμάς”, κατέληξε ο διοικητής και συνιδιοκτήτης της Mercedes F1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό