16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καλατράβα : Βραβείο Leonardo da Vinci Lifetime Achievement από την Μπιενάλε της Φλωρεντίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο διάσημος Ισπανός αρχιτέκτονας και γλύπτης θεωρείται «ένας από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της εποχής μας»

Η Μπιενάλε Τέχνης και Ντιζάιν της Φλωρεντίας θα τιμήσει με το βραβείο Leonardo da Vinci Lifetime Achievement τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα (Santiago Calatrava) θεωρώντας τον «έναν από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της εποχής μας».

Η μπιενάλε της Φλωρεντίας σημειώνει ότι το βραβείο είναι επίσης αναγνώριση του «τολμηρού πειραματισμού του» και της ικανότητάς του να συνδυάζει τέχνη και αρχιτεκτονική.

Επιπροσθέτως, για να τιμήσει τη μακρόχρονη, διάσημη καριέρα του θα αφιερώσει ολόκληρο περίπτερο στο έργο του.

«Ένας από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της τελευταίας πεντηκονταετίας, ο Calatrava είναι μια ηγετική φιγούρα σε μια αρχιτεκτονική που σέβεται τις δυνάμεις που διαπερνούν τις κατασκευές του, τις οποίες ενίοτε συλλαμβάνει με απαιτητικές λύσεις ως προς τη φόρμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση για το βραβείο. «Ο Ισπανός αρχιτέκτονας έχει υλοποιήσει γέφυρες, υποδομές, συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα στη διάρκεια μιας καριέρας κοσμημένης με μεγάλες επιτυχίες, όχι μόνον ως αρχιτέκτονας αλλά επίσης και ως καλλιτέχνης ικανός να εκφράζεται μέσω διαφορετικών καλλιτεχνικών πεδίων, συμπεριλαμβανομένης της ζωγραφικής και της γλυπτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Μπιενάλε Τέχνης και Ντιζάιν της Φλωρεντίας.

Ο αρχιτέκτονας, που είναι και γλύπτης, αναμένεται να παραστεί στην τελετή απονομής στις 19 Οκτωβρίου και να κάνει και ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Επίσκεψη στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram του Santiago Calatrava (https://www.instagram.com/calatravaofficial/) μας θυμίζει κάποια από τα επιτεύγματά του.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό