22 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καλά τα κανόνια, αλλά μήπως χρειάζεται και περισσότερο βούτυρο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Θα ήμουν ο τελευταίος, που θα υποστήριζα ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή που δεν κάναμε παρελάσεις με τεθωρακισμένα και μαχητικά αεροσκάφη, γιατί δεν υπήρχαν καύσιμα να μετακινηθούν και να πετάξουν αντίστοιχα. Δυστυχώς δεν συνορεύουμε με την Ελβετία, ή το Λουξεμβούργο, για να μην πετάμε τα λεφτά μας σε F-16 και F-35 και σε φρεγάτες και τεθωρακισμένα. Όσο και εάν η Άγκυρα εμφανίζεται ως αρσακειάδα τους τελευταίους μήνες, παραμένει ένας γείτονας, που σταδιακά εξαφάνισε επί της ουσίας την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης παρά τις συνθήκη της Λοζάνης, είναι ο απέναντι που δεν δίστασε να εισβάλλει όταν χρειάστηκε στην Κύπρο και από τότε να παραμένει, είναι ο «σύμμαχος» που έστησε τα Ιμια. Το κυριότερο όλων ότι δεν έχει αποσύρει ούτε το casus belli , ούτε φυσικά τα σχέδιά του για τη «γαλάζια πατρίδα».

Άρα καλά κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θωρακίζει τη χώρα με ότι καλύτερο υπάρχει έστω οι Τούρκοι να το σκεφθούν διπλά και τρίδιπλα να κάνουν την λάθος κίνηση, όταν πάψουν να είναι καλά παιδιά. Με απλά λόγια καλά έκανε ο πρωθυπουργός και υλοποιεί την συμφωνία με τις ΗΠΑ, που φυσικά είναι ο μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης. Διότι λεφτά θα βγάλει και από την Ελλάδα, αλλά και από την Τουρκία. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο και θα έχουμε την ευκαιρία να το αναλύσουμε σε ένα άλλο σχόλιο.

Επισυνάπτοντας λοιπόν τα παραπάνω, θα έλεγα ότι τα …κανόνια όσο και αν μας κοστίζουν είναι απαραίτητα. Ελα όμως που δεν μπορούμε να βλέπουμε τη ζωή από τη μια της και μόνο πλευρά. Διότι κανόνια, με…λαό που δεν έχει βούτυρο, μάλλον προκαλεί αναντιστοιχία σε ότι αφορά την ισχυρή Ελλάδα. Και επειδή παρατηρώ τους αγρότες, που έχουν ήδη ξεσηκωθεί ζητώντας λύσεις για να παραμείνουν στα χωράφια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, επειδή διαβάζω τις έρευνες που δείχνουν την αναντιστοιχία μισθών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και επειδή πάω στα σούπερ μάρκετ και διαπιστώνω την ακρίβεια στα ράφια αναρωτιέμαι μήπως εκτός από κανόνια η κυβέρνηση σκέπτεται να βάλει και λίγο παραπάνω βούτυρο για το ψωμί των πολιτών. Διότι όταν δίνεις πάνω από 8,5 δις για εξοπλισμούς οφείλεις αναλογικά να κινηθείς προς μια κοινωνία που τα βγάζει δύσκολα. Και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλοι οι δείκτες.

Καλό θα ήταν εν όψει και των συζητήσεων για την αύξηση στο βασικό μισθό, κάπου η κυβέρνηση να αρχίσει να σκέπτεται πέρα από τα απαραίτητα κανόνια, και το ακόμη περισσότερο απαραίτητο βούτυρο. Όχι ότι δεν έχει δώσει η κυβέρνηση αυτά τα πέντε χρόνια. Αλλά όπως εξελίχθηκαν από πλευράς πληθωρισμού απληστίας, εξανεμίστηκαν και αυτά τα λίγα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό