23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κακουργηματική δίωξη στον Γεωργιανό που τραυμάτισε μαθητή και γυμνασιάρχη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας στον 19χρονο Γεωργιανό που μπήκε σε σχολείο στην Κυψέλη και τραυμάτισε έναν μαθητή και τον διευθυντή.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή, 29 Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νεαρός μπήκε στο 41ο γυμνάσιο Αθηνών και τραυμάτισε έναν μαθητή με σφυρί στο κεφάλι και τον διευθυντή του σχολείου με ένα μαχαίρι.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες μετά το αιματηρό συμβάν. Όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα στοιχεία, ο Γεωργιανός είχε διαφορές με τον αδελφό του μαθητή ενώ ο διευθυντής τραυματίστηκε όταν προσπάθησε να τους χωρίσει.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων

Μαθήτρια που βρέθηκε στο σημείο περιγράφει πως έζησε το αιματηρό αυτό περιστατικό στην κάμερα του Action 24.

«Στην αρχή, μπήκαμε και χτύπησε το κουδούνι για προσευχή. Ο αδελφός του Γεωργιανού που ήρθε να χτυπήσει το παιδί από τη Νιγηρία μπήκε στο σχολείο σα να είναι κανονικά μαθητής. Δεν τον σταμάτησε κανείς γιατί γενικά έρχονται παιδιά χωρίς τσάντες, που είναι μαθητές του σχολείου μας, για μια δυο ώρες και μετά φεύγουν. Ίσως ο φύλακας να πίστεψε ότι είναι σαν αυτά τα παιδιά».

Για το πως ξεκίνησε ο διαπληκτισμός, η νεαρή μαθήτρια εξήγησε: «Ο αδερφός του Γεωργιανού δράστη και ο Νιγηριανός είχαν τσακωθεί και την Πέμπτη είχαν έρθει οι γονείς των δυο παιδιών και φώναζαν μπροστά μας. Σήμερα, μόλις μπήκαμε στις τάξεις μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν αίματα στις σκάλες και ότι το παιδί από τη Νιγηρία χτυπήθηκε από τον αδερφό του Γεωργιανού με σφυρί στο κεφάλι. Υπήρχε μια λίμνη με αίμα αλλά και στον τοίχο. Μετά μαχαίρωσε και τον διευθυντή γιατί προσπάθησε να συγκρατήσει τον 19χρονο προκειμένου να μην επιτεθεί ξανά στον μαθητή. Τον μαχαίρωσε στον νεφρό. Έτσι κατάφερε ο 19χρονος να ξεφύγει».

Η αστυνομία που έφτασε στο σχολικό ίδρυμα ζήτησε από τους μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους «Είμασταν ήδη κλειδωμένοι. Τον έψαχναν και τον βρήκαν στο υπόγειο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό