20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Και το όνομα αυτής… Maserati MCXtrema!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από έναν χρόνο περίπου η Maserati είχε ανακοινώσει το λεγόμενο “Project24”. Ένα super sportscar το οποίο βασίζεται στην MC20 αλλά καθώς δεν προορίζεται για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, δεν είναι αναγκασμένο να συμβιβαστεί με οτιδήποτε μπορεί δυνητικά να μειώσει την απόδοση του. Έτσι, έχει κρατήσει το ανθρακονημάτινο monocoque και τον 3-λιτρο, twin-turbo V6 τον οποίο δεν συνδυάζει με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της standard MC20 αλλά με ένα 6-τάχυτο σειριακό. Διαθέτει επίσης εντελώς νέο αμάξωμα, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με εμφανέστατα τα σημάδια της βελτιστοποιημένης αεροδυναμικής, με στόχο την παραγωγή downforce βεβαίως, στο ολοκαίνουριο και άκρως επιθετικό bodykit, παράθυρα και παρμπρίζ από Lexan για να εξοικονομηθούν μερικά κιλά και μάλιστα από ψηλό σημείο και νέα, LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε ότι θα περίμενε να βρει κανείς σε ένα αγωνιστικό, ξεκινώντας από τα bucket καθίσματα (προαιρετικό του συνοδηγού), τα ρυθμιζόμενα πεντάλ, τις ζώνες ασφαλείας 6 σημείων και το ανθρακονημάτινο τιμόνι με την ενσωματωμένη οθόνη και συνεχίζοντας με μία σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων που δεν εστιάζουν στην υποβοήθηση οδήγησης με τον συμβατικό τρόπο αλλά βοηθούν τον οδηγό να γίνει καλύτερος, όπως το ρυθμιζόμενο ABS και το σύστημα ελέγχουν πρόσφυσης, καταγραφής δεδομένων, τηλεμετρίας κ.ά.

Μέχρι σήμερα όμως, δεν γνωρίζαμε πώς θα λέγεται το νέο “track-day special” της Maserati. Εξαρχής ήταν προφανές ότι το “Project24” ήταν ένα προσωρινό όνομα για το πιστάδικο sportscar που φημολογείται ότι θα προσφέρει 730 άλογα. Το επίσημο όνομα της νέας δημιουργίας της μάρκας με την τρίαινα είναι λοιπόν MCXtrema και το ειδικό μοντέλο πρόκειται να παρουσιαστεί στις 18 Αυγούστου κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε τότε, αν και η Maserati είχε δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα ήδη από την ανακοίνωση για το νέο μοντέλο πέρυσι το καλοκαίρι. Ένα μοντέλο που αξίζει να αναφέρουμε ότι θα κατασκευαστεί σε 62, μόλις, αντίτυπα οπότε ανάλογη της διαθεσιμότητας θα είναι και η τιμή του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό