18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Και το όνομα αυτής, Alfa Romeo 33!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο καιρός γαρ εγγύς. Στις 30 του Αυγούστου η Alfa Romeo πρόκειται να παρουσιάσει το νέο “halo” της. Τη νέα ναυαρχίδα της. Το μοντέλο που θα παραλάβει, έστω και άτυπα, την σκυτάλη από την εκθαμβωτική 8C Competizione και θα προσπαθήσει να ενώσει την ιστορία της εμβληματικής ιταλικής μάρκας, με το μέλλον της. Προς το παρόν, οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες είναι πρακτικά ανύπαρκτες καθώς η Alfa Romeo κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της αλλά τα εγχώρια μέσα κατάφεραν να… ξεθάψουν μερικές λεπτομέρειες αν και η εγκυρότητα τους ελέγχεται. Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί αναφέρουν πως το επερχόμενο supercar θα βαφτιστεί 33 Stradale δημιουργώντας ακόμα μέσω του ονόματος σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν και ειδικότερα, την εκτυφλωτικά όμορφη T33 Stradale ενώ το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως “κατά πάσα πιθανότητα” θα χρησιμοποιηθεί ως βάση η Maserati MC20 που σημαίνει μιλάμε για ένα υβριδικό, κεντρομήχανο supercar.

Ναι, υβριδικό. Καλά διάβασες και όχι, δεν κάνεις λάθος. Η Maserati MC20 δεν είναι διαθέσιμη με κάποιο εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο. Για την Alfa Romeo 33 Stradale λέγεται πως ο “Nettuno” twin-turbo V6 θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί με “τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα” που σημαίνει ότι η συνολική απόδοση του συστήματος θα πλησιάζει ή θα ξεπερνά τα 800 άλογα! Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται από την ιταλική μάρκα η οποία θέλει να αποκαλύψει όσο το δυνατόν λιγότερα μέχρι την επίσημη πρεμιέρα στα τέλη του Αυγούστου. Η Alfa Romeo δεν δηλώνει ούτε πόσες ακριβώς 33 Stradale θα κατασκευαστούν αν και οι φήμες αναφέρουν ότι η παραγωγή θα σταματήσει στα 33 αντίγραφα με το κάθε ένα από αυτά να έχει αρχική τιμή που θα υπερβαίνει πιθανώς το ένα εκατομμύριο ευρώ και την διαθεσιμότητα να έχει ήδη εξαντληθεί. Ένα ακόμα… παιχνίδι της Alfa Romeo με τον αριθμό 3 φημολογείται πως θα κρύβεται στην τελική ταχύτητα του επερχόμενου supercar που εφόσον οι πληροφορίες αληθεύουν, θα είναι 333 km/h.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το απόγευμα της 30ης του Αυγούστου για να δούμε τι ετοιμάζει η ιταλική μάρκα για τους εκλεκτούς πελάτες της που έχουν την δυνατότητα να την αποκτήσουν και για τους οπαδούς της που θα την δούμε έστω και διαδικτυακά – γιατί αν όντως κατασκευαστούν μόλις 33, δύσκολα θα βρεθούμε face to face με μία. Ραντεβού λοιπόν στα τέλη του Αυγούστου, στο μουσείο της Alfa Romeo στο Arese για να δούμε την άτυπη αναβίωση ή αν προτιμάς, έναν μοντέρνο φόρο τιμής στην θρυλική Tipo 33 Stradale.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό