16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Και την Τετάρτη κλειστά τα σχολεία του δήμου Δυτ. Λέσβου

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζονται οι αυτοψίες των μηχανικών στα σχολεία του δήμου Δυτικής Λέσβου μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στο νησί. Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ, ενώ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης σημείωσε ότι πιθανότητα ο εν λόγω σεισμός ήταν μετασεισμός.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν άνοιξαν την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη, προκειμένου να ελεγχθούν για ρηγματώσεις. Μάλιστα, ρηγματώσεις από το σημερινό σεισμό εμφανίστηκαν στην εσωτερική τοιχοποιία του σχολείου του χωριού Συκαμνιά.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία του δήμου Δυτικής Λέσβου απευθύνει έκκληση στους δημότες να αποφεύγονται, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, οι άσκοπες οδικές μετακινήσεις, κυρίως στο δίκτυο Λεπετύμνου, Αργένου, Σκαμιάς, Πελόπης λόγω κατολισθήσεων στον ορεινό όγκο του Λεπτύμνου. Αν και δεν έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, σοβαρές ζημιές, η σεισμική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις, είναι πιθανό να προκαλέσουν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό