17.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Και εγένετο ο Marathon Race Walk Mixed Relay

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Στίβος και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησαν για τη μορφή του νέου ομαδικού αγώνα πεζοπορίας, που θα κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η Μικτή Σκυταλοδρομία Marathon Race Walk Mixed Relay θα περιλαμβάνει 25 ομάδες, η καθεμία αποτελούμενη από έναν άνδρα και μία αθλήτρια, που θα ολοκληρώσουν την απόσταση του Μαραθωνίου (42.195 χλμ.) σε τέσσερα σκέλη περίπου ίσης απόστασης.

Κάθε αθλητής θα ολοκληρώσει δύο σκέλη λίγο πάνω από 10 χλμ το καθένα εναλλάξ (άνδρας, γυναίκα, άνδρας, γυναίκα). Η απόσταση του Μαραθωνίου επιλέχθηκε λόγω της υπάρχουσας δημοτικότητάς της στον στίβο και της σύνδεσης με τις παραδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή με τα ατομικά αγωνίσματα πεζοπορίας, στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ στο κέντρο του Παρισιού και θα ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις ώρες. Η απαίτηση για κάθε αθλητή να ολοκληρώσει δύο σκέλη θα προσθέσει ένα στοιχείο αντοχής στον αγώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της World Athletics, Τζον Ρίτζεον, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε άλλη μια μικτή σκυταλοδρομία στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για να αναδείξουμε τις δεξιότητες τόσο των Γυναικών όσο και των Ανδρών αθλητών μας σε ένα αγώνισμα.

Αυτή η μορφή έχει σχεδιαστεί για να είναι καινοτόμος, δυναμική και απρόβλεπτη. Πιστεύουμε ότι θα γίνει εύκολα κατανοητό από τους οπαδούς, θα περιλαμβάνει συναρπαστικό ανταγωνισμό και, κυρίως, θα διασφαλίσει την πλήρη ισότητα των φύλων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στίβου για πρώτη φορά».

Η μικτή σκυταλοδρομία Marathon Race Walk Mixed Relay θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 στις 07:30 π.μ., έξι ημέρες μετά την έναρξη των ατομικών αγώνων πεζοπορίας αγώνων 20 χλμ. του Ολυμπιακού προγράμματος στίβου του Παρισιού, την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Το πλήρες Ολυμπιακό πρόγραμμα στίβου θα εκτείνεται σε 11 ημέρες, από 1 έως 11 Αυγούστου, τελειώνοντας με τον Μαραθώνιο γυναικών την τελευταία ημέρα των Αγώνων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό