23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καιρό είχαμε να δούμε πέναλτι στο Champions League

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο παιχνίδι με την Πόρτο (1-0, 4-2 πεν.), για τη φάση των «16» τουChampions League, καταφέρνοντας να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, έπειτα από 14 χρόνια ευρωπαϊκής «ανομβρίας», στην αγχώδη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας μεγάλο ήρωα τον Ντέιβιντ Ράγια.

Με το παιχνίδι να πηγαίνει στα πέναλτι πήγαμε πίσω 8 χρόνια και στον «αλησμόνητο» τελικό μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης, με την Ατλέτικο (28/05/2016), στο «Τζουσέπε Μεάτσα». Αυτό ήταν το τελευταίο νοκ-άουτ ματς, στη διοργάνωση, που κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», με τους μερένγκες, μάλιστα να βγαίνου νικητές (1-1, 5-3 πεν.).

Ο Σέρχιο Ράμος είχε ανοίξει το σκόρ στο 15′ κι ο Γιανίκ Καράσκο ισοφάρισε στο 76′ και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι. Ο Χουάνφραν αστόχησε στην τέταρτη εκτέλεση για την ομάδα του Σιμεόνε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε 11ο τρόπαιο στην Ρεάλ.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Άρσεναλ οδηγείται στην παράταση σε αγώνα του Champions League, και πρώτη μετά τους «16» του 2008-09 εναντίον της Ρόμα, στην οποία τελικά προχώρησε στα πέναλτι, όπου και προκρίθηκε (1-1 συνολικό σκορ, 7-6 πέναλτι). Εκείνη τη χρονιά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά που αποκλείστηκε απ’ την πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Σερ Άλξε Φέργκιουσον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό