20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καιρός: Στη μισή Ελλάδα θα βρέχει

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τετάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, προς το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, οι οποίες σταδιακά προς το απόγευμα θα επεκταθούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και προς το βράδυ στη δυτική Στερεά, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ τοπικά στη Θεσσαλία.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπιστούν κατά τόπους κυρίως στην Ήπειρο, ωστόσο τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο αυξημένες και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς φτάνοντας και τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς ενώ στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και τοπικά θα αγγίξει και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο πυκνές, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 και τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ και από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν εκ νέου και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 και τοπικά 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, ωστόσο από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό