23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προειδοποίηση για καιρική αστάθεια – Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία

Ειδήσεις Ελλάδα

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα, Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, ο καιρός στη χώρα, από το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικές βροχές

Περιορίζεται η αστάθεια και σιγά-σιγά ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, και σήμερα, 4 Ιουλίου 2023, κατά τις απογευματινές ώρες, αναμένεται μία αστάθεια στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας ενώ θα δούμε να αναπτύσσονται κάποιες μπόρες αλλά και τοπικές καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, ωστόσο, όσο πλησιάζουμε στις μεσημεριανές ώρες, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να σχηματιστούν και πάλι νέφη αστάθειας. Στα πελάγη θα επικρατήσει βοριάς έντασης 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο, καθώς θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς και κατά τόπους ακόμα και τους 36, ενώ αυξάνει σιγά – σιγά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια και βόρειοι – βορειανατολικοί άνεμοι με την θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου και στο κέντρο της πόλης ίσως είναι υψηλότερη κατά δύο βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ίσως κάνουν την εμφάνισή τους μερικές μπόρες στην γύρω ορεινή ζώνη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο, όμως, Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2023, θα έχουμε μια πρόσκαιρη πυροδότηση της αστάθειας προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα η οποία θα φέρει μπόρες και τοπικές καταιγίδες, η οποία όμως δεν θα κρατήσει πολύ.

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός περιορίζεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμα και στους 36 με 38 βαθμούς και σε συνδυασμό με το μελτέμι αυξάνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με τον μετεωρολόγο να συνιστά προσοχή. Με αυτόν τον καιρό θα φτάσουμε και στο Σαββατοκύριακο, σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος αναμένεται σήμερα, Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023, ο καιρός στη χώρα, από το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικές βροχές, ενώ πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στα νησιά τους 30 με 32 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό