19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Καιρός «δύο ταχυτήτων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, σε όλη σχεδόν τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες και ασθενείς τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, ωστόσο θα υπάρχουν και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα θα φτάσει τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ωστόσο θα υπάρχουν και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ωστόσο θα υπάρχουν και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κατά τόπους στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Την Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους μικρής διάρκειας καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα και, συγκεκριμένα, στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις και μερική ηλιοφάνεια. Το βράδυ ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα θα βελτιωθεί, ενώ ασθενή φαινόμενα θα διατηρηθούν κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη κυρίως από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 18 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα αγγίξει και τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους μικρής διάρκειας καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά τόπους μικρής διάρκειας καταιγίδες, κατά διαστήματα και ιδιαίτερα το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 και τοπικά 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό