22.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Καινοτομία και ποιότητα από τον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας και καυσίμων ελίν   

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον ενεργειακό μετασχηματισμό της με σημαντικές επενδύσεις σε πρωτοπόρα προϊόντα και διαδικασίες προχωρά η ελίν, ανταποκρινόμενη στο διαχρονικό της ρόλο ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους ενεργειακούς ομίλους της χώρας. Η εταιρεία εστιάζει στην καινοτομία και υλοποιεί επενδύσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα των καυσίμων της και την εδραιώνουν στη νέα ενεργειακή αγορά που διαμορφώνεται από την πράσινη μετάβαση και την ενεργειακή κρίση.

Ενεργειακή Μετεξέλιξη

Από το 1954, οπότε ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά, μέχρι και σήμερα, η ελίν παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για πρόοδο. Επί σειρά ετών, ο στρατηγικός σχεδιασμός της θεμελιώνεται στην ενεργειακή μετεξέλιξη, καθιστώντας την έτοιμη για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό η ελίν αναπτύσσεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, παραμένοντας πιστή στο στόχο της να ενισχύσει τον καθοριστικό της ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, διευρύνοντας παράλληλα τη διεθνή παρουσία της. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία έχει εξελιχθεί με σταθερά βήματα ανοδικής πορείας τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνές, με εξαγωγές πετρελαιοειδών προϊόντων σε περισσότερες από 45 χώρες σε 5 ηπείρους, αποτελώντας την 4η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρεία. Διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων και ιδιόκτητο στόλο βυτιοφόρων για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Παράλληλα κατέχει ηγετική θέση στον εφοδιασμό των βιομηχανικών μονάδων με καύσιμα και λιπαντικά, διαθέτει λιπαντικά στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας και επενδύει στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, έχοντας παρουσία στις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδος.

Ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπισή τους σε όλα τα επίπεδα κατέχουν κεντρική θέση στη στρατηγική της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα η ελίν έχει αναπτύξει και ακολουθεί ένα φιλικό για το περιβάλλον επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο ενσωματώνει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Το μοντέλο αυτό καθιστά εφικτή την έγκαιρη προσαρμογή στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς του 2030. Τα τελευταία χρόνια, συμβαδίζοντας με τη μετεξέλιξη της ενεργειακής αγοράς, η εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της, ενσωματώνοντας σε αυτές το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο με τα εμπορικά σήματα “electricon” και “aerion”. Επιπλέον, έχει προχωρήσει σε σημαντικής εμβέλειας στρατηγικές συνεργασίες για την επέκταση της χρήσης ηπιότερων μορφών ενέργειας για την κίνηση οχημάτων.

Αναγνωρίζοντας τα οφέλη της πράσινης κινητικότητας, μέσω της συνεργασίας με τη ΔΕΗ, η ελίν ενσωμάτωσε στις δραστηριότητές της την ηλεκτροκίνηση, τοποθετώντας υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πρατήρια του δικτύου της. Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας με τον ΔΕΣΦΑ, η εταιρεία σχεδιάζει την είσοδό της στην παραγωγή και διανομή «πράσινου» υδρογόνου, αναγνωρίζοντας τη σημασία ανάπτυξης υποδομών και την προώθηση της χρήσης του στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Με τη δημιουργία του 1ου σταθμού υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNG-CNG) στην Αττική, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2024, επιδιώκει την έγκαιρη είσοδό της στην αγορά αυτή. Εκτός από την είσοδό της σε νέες δραστηριότητες, η ελίν επιδιώκει και την εξέλιξη των υπαρχόντων προϊόντων της με στόχο τη μείωση του αντικτύπου τους στο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτύξει τα καύσιμα νέας γενιάς Crystal Next, τα οποία ενσωματώνουν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας της ελίν και έχουν λάβει το βραβείο Bravo στην κατηγορία «Αγορά: Ανάπτυξη πράσινων υπηρεσιών & προϊόντων» ως τα φιλικότερα προς το περιβάλλον και την υγεία καύσιμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό