27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Καθυστερεί τον περιορισμό στις εισαγωγές laptop, tablet κατά 3 μήνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια μεταβατική περίοδο περίπου τριών μηνών θα προχωρήσει η Ινδία πριν τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς αδειοδότησης για τις εισαγωγές φορητών υπολογιστών, τάμπλετ και προσωπικών υπολογιστών, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή εμπορίου της χώρας.

Πρόκειται για μερική αναίρεση της αιφνιδιαστικής απόφασης της Πέμπτης να επιβληθεί η απαίτηση αδειοδότησης με άμεση ισχύ, η οποία είχε προκαλέσει εκκλήσεις για καθυστέρηση.

«Τα φορτία εισαγωγής μπορούν να εκτελωνιστούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου χωρίς άδεια και από την 1η Νοεμβρίου θα απαιτείται κυβερνητική άδεια για τον εκτελωνισμό των εισαγωγών», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι εξετάζει αίτημα της βιομηχανίας για αναβολή της νέας διαταγής έκδοσης άδειας εισαγωγής κατά τρεις έως έξι μήνες.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης την Πέμπτη δεν ανέφερε τον λόγο για την ενέργεια αυτή, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Dell και η Samsung και ενδεχομένως να τις δει να ενισχύουν την τοπική παραγωγή.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό