24 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Καθυστερεί η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή.

Αυτό, αναφέρει η εφημερίδα Wall Strett Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Η εφημερίδα Wall Strett Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, αναφέρει πως το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην περιοχή.

Η Wall Street Journal, επίσης, αναφέρει ότι το Ισραήλ συμφώνησε στο αίτημα των ΗΠΑ να αναπτύξουν την αεράμυνα τους για να προστατεύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή πριν από την αναμενόμενη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πείσει τους Ισραηλινούς να αναστείλουν την επίθεση μέχρι την τοποθέτηση των συστημάτων, ήδη αργότερα αυτή την εβδομάδα. Το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη στον σχεδιασμό του την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε αμάχους της Γάζας, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων από τους ομήρους της Χαμάς.

Skynews: Οι 5 λόγοι της καθυστέρησης της χερσαίας επιχείρησης

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sky news το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να προειδοποιεί σήμερα ότι μια τέτοια επιχείρηση θα ξεκινούσε μία σφαγή

Ισραηλινά τανκς και στρατιώτες παραμένουν στα σύνορα, αφού ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου σχημάτισε πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και κάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.

Ο κόσμος περιμένει την επόμενη κίνηση του Ισραήλ. Ωστόσο, γιατί δεν έχει έρθει ακόμα;

Η ηγεσία και οι όμηροι

Ο ειδικός στη Μέση Ανατολή Ρόμπερτ Σατλόφ, ανέφερε: «Οι αρχηγοί πολιτικής και ασφάλειας που παίρνουν την απόφαση να επιτεθούν γνωρίζουν ότι μπορεί να γράφουν το τελευταίο τους κεφάλαιο στη δημόσια ζωή».

Παραμένουν 220 όμηροι στη Γάζα, που πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε ένα δίκτυο υπόγειων σηράγγων.

Οι αξιωματούχοι θα βρίσκονται υπό πίεση να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν πριν από οποιαδήποτε επίθεση, με πηγές στην κυβέρνηση Μπάιντεν να λένε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν καθυστερήσεις σε αυτή τη βάση.

Τα ισραηλινά στρατεύματα και οι κίνδυνοι

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Φίλιπ Ίνγκραμ, ανέφερε στο Sky News ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα έρθει αντιμέτωπος με σκληρούς μαχητές.

Η Χεζμπολάχ

Είναι μια πανίσχυρη μαχητική ομάδα, η οποία ανταλλάσσει πυρά με τους Ισραηλινούς Στρατούς στα σύνορα με το Λίβανο από τις 7 Οκτωβρίου και έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ για χερσαία επίθεση.

Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν που δραστηριοποιούνται στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και ίσως το πιο σχετικό από όλα, τον Λίβανο, θα είναι στο μυαλό των Ισραηλινών αξιωματούχων.

Πρώην αξιωματούχος ασφαλείας, ανέφερε: «Κανείς δεν έχει όρεξη για δύο μέτωπα σε αυτό το σημείο».

Σχέδιο εξόδου

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο NBC, ανέφερε: «Ο Νετανιάχου δεν έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο εξόδου για το πώς και πότε θα εγκαταλείψει τη Γάζα».

Την ίδια στιγμή, αν το Ισραήλ επιτύχει τους στρατηγικούς του στόχους, κανείς δεν ξέρει ποιος θα αντικαταστήσει τη Χαμάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό