23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καθαρά Δευτέρα: Πού κυμαίνονται οι τιμές στα σαρακοστιανά

Ειδήσεις Ελλάδα

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία ελέγχου τόσο για την διασφάλιση της ποιότητας των ειδών που καταναλώνονται, ιδιαίτερα την Καθαρά Δευτέρα αλλά και όλη τη Σαρακοστή, όσο και για τις τιμές που διαμορφώνονται.

Πάντως, όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες που έχουν πραγματοποιηθεί, από την πρώτη μέρα εφαρμογής του «Καλαθιού της Σαρακοστής» οι τιμές στην πλειονότητα των βασικών προϊόντων που γεμίζουν το σαρακοστιανό τραπέζι είναι χαμηλότερες ή ίσες με πέρυσι.

Υπενθυμίζονται ότι λαϊκές αγορές φούρνοι και μίνι μάρκετ θα λειτουργούν την Καθαρά Δευτέρα ενώ, φέτος, μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα λειτουργήσουν και κάποιες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Επίσης, συνεχώς, ανοικτά θα είναι από την Κυριακή μέχρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τα καταστήματα τόσο της Βαρβάκειου Αγοράς όσο και της Αγοράς του Καταναλωτή στην αγορά του Ρέντη.

Συγκρίσεις καλαθιών της Σαρακοστής

Υπενθυμίζεται ότι από συγκρίσεις καλαθιών της Σαρακοστής σε δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Σούπερ μάρκετ 1

Κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες -6%Κατεψυγμένο καλαμάρι ολόκληρο -3%Κατεψυγμένο καλαμάρι κομμένο -30%Κατεψυγμένο χταπόδι -13%Χαλβάς 0%Αλοιφές 0%Ελιές 15%Τουρσιά 0%

Σούπερ μάρκετ 2

Κατεψυγμένες γαρίδες ολόκληρες – 4%Κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες -11%Κατεψυγμένα καλαμάρια -30%Κατεψυγμένα χταπόδια σουπιές -2%Χαλβάδες 3%Ελιές 16%Τουρσιά – Πίκλες 8%Αλοιφές 5%.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της λαγάνας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η τιμή της μεγάλης λαγάνας (750 γρ) κυμαίνεται από 2,80 – 3,50 ευρώ και για την μικρή από 1,80 – 2 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό