19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Καθάρισε» τη Χετάφε η Μπαρτσελόνα με τέσσερα γκολ και MVP Ραφίνια

Ειδήσεις Ελλάδα

H Μπαρτσελόνα είχε εύκολο βράδυ, απέναντι στη Χετάφε, για την 26η αγωνιστική της La Liga και την νίκησε με σκορ 4-0. Εξαιρετική εμφάνιση για Ραφίνια, που σκόραρε (20′) και είχε την ασίστ στο γκολ του Ντε Γιονγκ (61′). Ο Ζοάο Φέλιξ ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος για την ομάδα του Τσάβι, με τον Φερμίν Λόπεζ να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» στις καθυστερήσεις (90+1′).

Πολύ ήρεμο το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, εκτός τα τελευταία δέκα λεπτά, που άνηκαν εξ’ ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την κατοχή, κατά πολύ (72-28) και κτάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στο 20′ με τον Ραφίνια, o οποίος παρέλαβε μία ωραία πάσα του Κουντέ και με πλασέ, απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Σόρια.

Η Χετάφε δεν είχε κλασσικές ευκαιρίες σε όλο το ημίχρονο. Στο 36′ χάθηκε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα, αφού ο Ζοάο Φέλιξ αστόχησε σε τετ-α-τετ, ενώ δεν τα κατάφερε σε, περίπου, ίδιο σκηνικό, δύο λεπτά αργότερα. Ο Ραφίνια πέταξε την μπάλα εκτός, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Γκιντογκάν, τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κλάσεις ανώτερο. Η Χετάφε μπαίνει δυνατά και έχει την πρώτη μεγάλη τελική στο 49′, με τον Μίλα, με δυνατό σουτ, που θα τραντάξει το δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Στο 53′ η Μπαρτσελόνα διπλασίασε το τέρματά της, αφού ανέπτυξε άψογα το παιχνίδι της απ’ την άμυνα, ο Κρίστενσεν που βρέθηκε σε θέση φορ γύρισε στον Φέλιξ ο οποίος ανενόχλητος νίκησε τον Σόρια.

Το παιχνίδι πήγαινε απ’ το καλό στο καλύτερο. Στο 57′ ακυρώνεται και άλλο γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Λεβαντόφσκι να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Το 3-0 ήρθε, όμως, λίγα λεπτά μετά (62′), μετά από άλλη μία ωραία συνεργασία των παικτών του Τσάβι και τελικό αποδέκτη τον Ντε Γιονγκ.

O ρυθμός «έπεσε», στη συνέχεια, με τη Χετάφε να μην απειλεί, ουσιαστικά, την εστία του Τερ Στέγκεν και την Μπαρτσελόνα να κάνει διαχείριση δυνάμεων, ενόψει του ντέρμπι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στο 90+1′ ο Σόρια θα νικήσει τον Βίτορ Ρόκε και στο «ριμπάουντ» ο Φερμίν Λόπεζ θα σκοράρει σε κενή εστία κάνοντας τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι 4-3-3): Τερ Στέγκεν-Κουντέ,Αραούχο,Κουμπαρσί,Κανσέλο-Ντε Γιονγκ,Γκιντογκάν,Κρίστενσεν-Ραφίνια, Φέλιξ, Λεβαντόβσκι.

Χετάφε (Χοσέ Μπορδαλάς 4-5-1): Σόρια-Ιγκλέσιας,Άλβαρες,Αλντερέτε,Τζενέ-Μορίμπα,Μίγια,Μακσίμοβιτς,Γκρίνγουντ,Ρίκο-Μαγιοράλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό