16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καζακστάν 5-0: Πεντάρα, μπαλάρα και τώρα τελικός με Γεωργία για το όνειρο του Euro 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Εθνική ήταν καταιγιστική, έστησε πάρτι, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Καζακστάν. Πλέον κόντρα στη Γεωργία την Τρίτη (26/3, 19:00) θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024.

Πάρτι πρόκρισης στον τελικό… των τελικών έστησε η Ελλάδα κόντρα στο Καζακστάν όπου με μπροστάρη τον Πέλκα και εξαιρετικούς τους Μασούρα, Μπακασέτα, Ιωαννίδη, Κουρμπέλη καθάρισε την υπόθεση πρόκριση, κερδίζοντας με 5-0 στην OPAP Arena.

Πλέον την Τρίτη (26/3) στις 19:00 στην Τιφλίδα απέναντι στη Γεωργία θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι.

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική στα πρώτα 45λεπτα. Πέτυχε τέσσερα γκολ με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα και έδειξε κόντρα σε μια ομάδα που δεν μπόρεσε να την κοιτάξει στα μάτια πως θα μπορούσε να σκοράρει όποτε ήθελε.

Ο Μπακασέτας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 9’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Πέλκας με κεφαλιά στο 15’ έκανε το 2-0 και σε διάστημα τριών λεπτών από το 37’ μέχρι το 40’ αρχικά ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0 και εν συνεχεία ο Κουρμπέλης πέτυχε το τέταρτο γκολ της Ελλάδας που καθάρισε την υπόθεση πρόκριση. Το κερασάκι μπήκε με αυτογκόλ του Ταπάλοφ στο 85′.

Φουλ επίθεση, το πλάνο του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε μια ενδεκάδα άκρως επιθετική με πέντε παίκτες από τη μέση και μπροστά που μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Καζακστάν. Μέσα ο Ιωαννίδης, μέσα ο Μασούρας, μέσα ο Πέλκας, μέσα ο Μπακασέτας, μέσα και ο Μάνταλος.

Στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βλαχοδήμος με τον Μπάλντοκ να παίζει στο δεξί άκρο και τον Τσιμίκα στο αριστερό ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος.

Ο Κουρμπέλης έπαιξε μπροστά τους στο «6» με τον Μάνταλο σε φάση άμυνας να παίζει δίπλα του και σε φάση επίθεσης μπροστά και αριστερά του. Ο Μπακασέτας ήταν στο κέντρο της τριάδας με τους Μασούρα και Πέλκα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης τον Ιωαννίδη.

Με μπροστάρη τον Πέλκα

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε από την αρχή επιθετικά στο παιχνίδι και με στόχο να «καθαρίσει» τον πρώτο από τους δύο τελικούς που έχει μπροστά της ώστε το καλοκαίρι να βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Με μπροστάρη τον Πέλκα η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να προηγηθεί στο 9’ σε μια φάση όπου αρχικά ο Έλληνας επιθετικός σούταρε με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει σωτήρια και εν συνεχεία αφού κέρδισε το ριμπάουντ ανατράπηκε και έδωσε την ευκαιρία στον Μπακασέτα να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα. Ο αρχηγός με όλη του τη δύναμη ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πογέτ μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης και το πανηγύρισε έξαλλα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Πέλκας με ένα σεντερφορίσιο γκολ έκανε δύο τα τέρματα της Ελλάδας. Οι διεθνείς άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα για να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Πέλκας και με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Εθνικής ομάδας.

Η πρώτη απειλή από πλευράς Καζακστάν ήρθε στο 24’ και προήλθε από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Τσιμίκας έχασε τη μπάλα ο Τσεσνόκοφ έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στον Χατζηδιάκο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου και εν συνεχεία έφυγε άουτ.

Δύο γκολ σε τρία λεπτά και… Γεωργία ερχόμαστε

Η Ελλάδα που είχε ρίξει το ρυθμό της για ένα δεκάλεπτο χτύπησε ξανά πριν τη λήξη του ημιχρόνου και σε διάστημα τριών λεπτών πέτυχε δύο τέρματα και έκλεισε εισιτήρια για Γεωργία. Στο 37’ ο Κουρμπέλης είδε την κίνηση του Μασούρα στα δεξιά, αυτός έκανε την ασίστ προς τον Ιωαννίδη ο οποίος βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο του και ουσιαστικά μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 40’ ήρθε και το τέταρτο γκολ της Ελλάδας όταν ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Κουρμπέλη να πιάνει την κεφαλιά και να διαμορφώνει το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Έψαξε το γκολ της τιμής το Καζακστάν

Με την Ελλάδα να έχει πάρει την πρόκριση από το πρώτο 45λεπτο και το μυαλό ήδη στη Γεωργία στο δεύτερο μέρος το Καζακστάν έκανε τρεις αλλαγές και έψαξε το γκολ της τιμής. Ήταν περισσότερο απειλητικό στο δεύτερο μέρος και έκανε τον Βλαχοδήμο να πιάσει τη μπάλα στα χέρια του.

Αρχικά στο 50’ ο Σαμουρόντοφ έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Και τρία λεπτά αργότερα ήρθε το σουτ του Ταπάλοφ λίγο έξω από την περιοχή για να μπλοκάρει σταθερά ο Βλαχοδήμος. Και στο 58’ η τρίτη φάση για το Καζακστάν ήρθε από Οράζοφ που έκανε ένα σουτ από μακριά με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Νωρίτερα η Ελλάδα είχε μια διπλή φάση στο 51’ με τον Μάνταλο να σουτάρει πάνω στα σώματα και το δεύτερο σουτ του Μπακασέτα να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκίπερ του Καζακστάν.

Διαχείριση, ανάσες και το “κερασάκι”

Με το σκορ να μένει στα επίπεδα του 4-0 και το παιχνίδι με τη Γεωργία… να πλησιάζει ο Πογέτ προχώρησε στις αλλαγές του και οι Έλληνες διεθνείς σε μια διαχείριση του σκορ και της εικόνας που είχαν στο πρώτο 45λεπτο και με τις απαραίτητες ανάσες ούτως ώστε να τα δώσουν όλα σε πέντε μέρες.

Ωστόσο, η Εθνική κατάφερε να βρει και πέμπτο γκολ στο 85′. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ, δύο παίκτες του Καζακστάν πήδηξαν μαζί, πήραν την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το αυτογκόλ χρεώθηκε στον Ταπάλοφ.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης η Ελλάδα είχε κι άλλες καλές στιγμές με Γιακουμάκη (88′), Κουρμπέλη (89′) και Μασούρα (90′), αλλά το σκορ δεν άλλαξε. Πλέον, η Εθνική πηγαίνει για all in απέναντι στη Γεωργία.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (45′ Τοπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68′ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46′ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46′ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77′ Αϊμπέτοφ)

Δείτε την Game Night:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό