22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κίπτουμ: Θέλει στο Ρότερνταμ να «σπάσει» το φράγμα των δύο ωρών στον μαραθώνιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κέλβιν Κίπτουμ τον προσεχή Απρίλιο θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ και θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος δρομέας που θα τρέξει την απόσταση σε λιγότερο από δύο ώρες.

Ο Κέλβιν Κίπτουμ ήταν ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, με τον 24χρονο Κενυάτη να γράφει ιστορία στον μαραθώνιο.

Τον Οκτώβριο ο 23χρονος δρομέας από την Κένυα τρέχοντας μόλις στον τρίτο του μαραθώνιο της καριέρας του στο Σικάγο έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος στην απόσταση, με 2ώρ.00:35 βελτίωσε κατά 34 δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ των 2ωρ.01:09 που είχε ο Ελίουντ Κιπτσόγκε. Νωρίτερα, την άνοιξη ο Κίπτουμ είχε επικρατήσει και στον μαραθώνιο του Λονδίνου με 2ώρ.01:25.

Τώρα ο Κίπτουμ βάζει ακόμα πιο υψηλούς στόχους για το 2024, θέλοντας στις 14 Απριλίου στο Ρότερνταμ να γίνει ο πρώτος δρομέας που θα τρέξει τον μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Σε δηλώσεις του στην Gazzetta dello Sport είπε: «Είναι ήδη γνωστό, θα αγωνιστών στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ, θα ήθελα εκεί να σπάσω το “φράγμα”». Το 2022 σχεδίαζα να κάνω εκεί το ντεμπούτο μου, αλλά ένας ελαφρύς τραυματισμός με σταμάτησε. Αυτή θα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Ένας άλλος μεγάλος του στόχους θα είναι να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και ο Kίπτουμ είναι ένας από τους 10 προεπιλεγμένους για την ομάδα της Κένυας.

Προς το παρόν η προπόνηση και οι σκέψεις οδηγούν τον Κίπτουμ στο Ρότερνταμ με το όνειρο επίδοση κάτω από τις δύο ώρες.

«Θα πάω εκεί για να τρέξω γρήγορα, η διαδρομή είναι ιδανική και τα πλήθη στους δρόμους σε πιέζουν να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Θα ήθελα πολύ να είμαι μέρος της πλούσιας ιστορίας αυτού του μαραθωνίου. Αν η προετοιμασία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση, με σύνολο 270 χιλιομέτρων την εβδομάδα και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα το κάνω».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό