21.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κίεβο για την αντεπίθεση: Χάθηκε χρόνος για να πείσουμε εταίρους μας να μας δώσουν όπλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας επισήμανε ιδίως πως οι ρωσικές δυνάμεις έστησαν άμυνες και σύστημα ναρκοπεδίων όσο ανέμεναν την αντεπίθεση.

Η πολιτική ηγεσία στο Κίεβο απέδωσε χθες Παρασκευή τη βραδύτητα ως αυτό το στάδιο της προόδου της πολυσυζητημένης ουκρανικής αντεπίθεσης με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά στρατεύματα στους δισταγμούς των κρατών της Δύσης να προμηθεύσουν με όπλα τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Ο χρόνος που χάθηκε [στην προσπάθειά μας] για να πείσουμε τους εταίρους μας να μας δώσουν τα απαραίτητα όπλα αντανακλάται στις συγκεκριμένες ρωσικές οχυρώσεις που οικοδομήθηκαν την περίοδο αυτή», έκρινε ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μέσω Twitter.

Επισήμανε ιδίως πως οι ρωσικές δυνάμεις έστησαν άμυνες και σύστημα ναρκοπεδίων όσο ανέμεναν την αντεπίθεση.

Η διάσπαση των ρωσικών γραμμών πλέον απαιτεί «λογική και ισορροπημένη προσέγγιση», συνέχισε.

«Η ζωή ενός στρατιώτη είναι η σημαντικότερη αξία για την Ουκρανία σήμερα. Η στρατιωτική διοίκηση επικεντρώνεται στη στρατιωτική επιστήμη και στη συγκέντρωση πληροφοριών, όχι στους χειροκροτητές στις κερκίδες».

Ο κ. Ποντόλιακ εξάλλου απήχησε πρόσφατη δήλωση του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως ο πόλεμος δεν είναι «χολιγουντιανή ταινία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό