17.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κέρδισε και τον Ερυθρό Αστέρα στη «διαβολοβδομάδα» ο Ολυμπιακός

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 88-83 στο ΣΕΦ

Δίχως απώλειες ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 5-4. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 88-83 του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, για την 9η αγωνιστική, εξαργυρώνοντας την εξαιρετική τρίτη περίοδο τους, όταν έτρεξαν επιμέρους σκορ 19-9 και εξασφάλισαν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας 11 πόντων (64-53 στο 30΄). Στο 3-6 υποχώρησε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ρεκόρ καριέρας σε πόντους από τον Άλεκ Πίτερς με τους 28 που φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι, ενώ career high σε ριμπάουντ σημείωσε ο Μουσταφά Φαλ με τα 14 που «μάζεψε» (ολοκλήρωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ, καθώς είχε και 14 πόντους) και κάλυψαν έτσι τις απουσίες των Μιλουτίνοφ και Γκος.

Το ματς

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση χάρη στους 8 πόντους του Νέντοβιτς ο οποίος εκτός από την ικανότητα να σκοράρει εκμεταλλεύτηκε και τα λάθη των γηπεδούχων (8-10, 6’). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δε λειτουργούσε καλά, ωστόσο στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου Φαλ και Κάνααν φρόντιζαν να προσφέρουν ουσία (20-21, 10’).

Ντος Σάντος και Τεόντοσιτς δεν αντιμετώπιζαν την παραμικρή δυσκολία να σκοράρουν αφού η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν μακριά από τη φήμη της κι έτσι παρά το τρίποντα από Γουόκαπ και Λαρεντζάκη οι Σέρβοι έμεναν σε θέση οδηγού (28-35, 14’). Στα επόμενα λεπτά η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου σκόραραν μετά από επιθετικό ριμπάουντ ενώ οι αυτοί του Μπαρτζώκα δυσκολευόντουσαν αρκετά (31-39, 17’). Ο Λαρεντζάκης ήταν αυτός που «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του αφού με δικά του καλάθια σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων ο Ολυμπιακός πλησίασε σε 37-39. Δεν έμειναν εκεί όμως οι Πειραιώτες. Ο «Λάρε» άφησε το σκορ και έπιασε τις ασίστ με αποτέλεσμα το προσπέρασμα χάρη σε σουτ κοντινής απόστασης του Φαλ (43-41, 19’).

Οι Πειραιώτες βγήκαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να παίξουν καλύτερη άμυνα και η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα της περιόδου το κατάφεραν με αποτέλεσμα να προηγηθούν 52-47 (27’). Βέβαια όχι πως και η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν η ενδεδειγμένη μέχρι εκείνο το σημείο όμως ο Κάνααν με τρίποντο την ξεμπλόκαρε και ο ίδιος με διαφορά ενός λεπτού με τον ίδιο τρόπο έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ δίνοντας διψήφια διαφορά πόντων (61-50, 29’).

Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του γνώριζαν καλά πως ο αντίπαλος είχε παίκτες με ικανότητες στο σκοράρισμα όπως ο Νέντοβιτς και ο Τεόντοσιτς, για αυτό και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου έθιξε θέμα συγκέντρωσης στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το τρίποντο του Τόμπεϊ βρήκε απάντηση σε αυτό του Λούντζη (69-59, 33’) και λίγο αργότερα ένα τρίποντο του Πίτερς έστειλε την ομάδα στο +15 (78-63, 35’). Οι παίκτες όμως τους Σφαιρόπουλου και με τετράποντο του Νέντοβιτς και τρίποντο του Ντος Σάντος πλησίασαν επικίνδυνα (80-75, 38’). Για τα επόμενα 90 δευτερόλεπτα καμία ομάδα δεν σκόραρε με τον Πίτερς να δίνει «ανάσα» με 2/2… βολές. Στη συνέχεια οι Σέρβοι με τρίποντο του Νέντοβιτς κατάφεραν να μειώσουν σε 86-83, όμως η ψυχραιμία του αρχηγού του Ολυμπιακού «σφράγισε» τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-44, 64-53, 88-83

: gazzetta

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό