25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κέιτ Μπλάνσετ: Στις Κάννες με φόρεμα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κέιτ Μπλάνσετ, γνωστή για τις δυνατές ερμηνείες της στην οθόνη, κάνει μια πολιτική δήλωση στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τη δολοφονία παιδιών στη Γάζα. ή οπουδήποτε αλλού», μοιράστηκε πρόσφατα στο Instagram ο Oμάρ Σι,  ένας από τους κριτές, σε μια ανάρτηση που προέτρεπε τους εκλεγμένους ηγέτες να αναλάβουν δράση για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα

Καθώς έφτασε στο κόκκινο χαλί για την επίσημη προβολή της βιογραφικής ταινίας «The Apprentice», η οποία αφηγείται την ιστορία του Ντόναλντ Τραμπ, η Μπλάνσετ επέλεξε να φορέσει ένα στράπλες φόρεμα, το οποίο έχει μαύρη μπροστινή όψη, ενώ το πίσω μέρος του φορέματος είναι λευκό.

«Αν υπάρχουν άλλες διαμάχες δεν μας αφορά»

Το εσωτερικό του φορέματος είναι πράσινου χρώματος και σε συνδιασμό με το κόκκινο χαλί, η ηθοποιός θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Το 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε μέσω βίντεο στην τελετή έναρξης των Καννών, όπου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κερδίσει σε αυτόν τον πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναμένονταν να είναι μια ταραχώδης διοργάνωση. Καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται, οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές είχαν προετοιμαστεί για διαμαρτυρίες, πολιτικά φορτισμένες ομιλίες, καρφίτσες και σημαίες που σηματοδοτούν την αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους.

Φωτογραφία: Reuters

Με την πάροδο των ετών, το φεστιβάλ υψηλής ισχύος έχει επιτρέψει κάποιες πολιτικές και ακτιβιστικές εκδηλώσεις. Το 2018, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Κρίστεν Στιούαρτ και η Σάλμα Χάγιεκ ήταν μεταξύ των 82 γυναικών που πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κόκκινο χαλί κατά της ανισότητας των φύλων στη βιομηχανία.

Το 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι εμφανίστηκε μέσω βίντεο στην τελετή έναρξης των Καννών, όπου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κερδίσει σε αυτόν τον πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας.

See more

Cate Blanchett at the Cannes Film Festival premiere of “The Apprentice” in Cannes, France 🇵🇸pic.twitter.com/cITK1wMNIb

6 months ago she talked about Palestine as the UNHCR Goodwil ambassador in the European Parliament pic.twitter.com/t2H9kx4hI1 #CannesFilm #Gaza #Palestine #Israel pic.twitter.com/clAT7m2mUZ

— Jerry Hicks (@JerryHicksUnite) May 21, 2024

Ωστόσο,για την φετινή διοργάνωση, ο επικεφαλής του φεστιβάλ Thierry Frémaux σε συνέντευξη Τύπου την παραμονή των εορταστικών εκδηλώσεων της πρεμιέρας δήλωσε: «Φέτος αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φεστιβάλ χωρίς αντιπαραθέσεις, για να βεβαιωθούμε ότι το κύριο ενδιαφέρον όλων μας για να είμαστε εδώ είναι ο κινηματογράφος, οπότε αν υπάρχουν άλλες διαμάχες δεν μας αφορά».

Αυτό δεν εμπόδισε τους καλλιτέχνες που βρίσκονται στις Κάννες να κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τη δολοφονία παιδιών στη Γάζα. ή οπουδήποτε αλλού», μοιράστηκε πρόσφατα στο Instagram ο Oμάρ Σι,  ένας από τους κριτές, σε μια ανάρτηση που προέτρεπε τους εκλεγμένους ηγέτες να αναλάβουν δράση για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα.

Φωτογραφία: Reuters

«Δεν δέχονται τίποτα»

Ο Gadi Wildstrom, ο οποίος διοργανώνει το ετήσιο Σαμπάτ δείπνο στις Κάννες για τους ισχυρούς της βιομηχανίας, το οποίο φιλοξενείται από τον ραβίνο Mendel Schwartz και το Chai Center του Λος Άντζελες,  προχώρησε σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση λέγοντας ότι η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει σχεδιαστεί, παρά τις αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια εν μέσω πολέμου.

«Το 2014, όταν έγινε άλλος ένας πόλεμος στη Γάζα, είχαμε ένα Σαμπάτ δείπνο στο κοσέρ εστιατόριο που ονομάζεται Tovo», λέει ο Wildstrom. «Και ο γαλλικός στρατός απέκλεισε το δρόμο και στεκόταν και στις δύο πλευρές του δρόμου με πολυβόλα. Οι Γάλλοι διαφέρουν από τις αμερικανικές αρχές και τις ευρωπαϊκές αρχές. Δεν δέχονται τίποτα».

*Με πληροφορίες από: Variety



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό