18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κάτω από νοσοκομείο το αρχηγείο της Χαμάς – «Ανθρώπινη ασπίδα» πάνω από 5.000 άτομα λέει ο ισραηλινός στρατός

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάτω από το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, το Shifa, βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ειδικότερα, όπως είπε ο Χαγκάρι, η Χαμάς έχει πολλές υπόγειες εγκαταστάσεις κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι εγκαταστάσεις αυτές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού, χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης για να κατευθύνουν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Hamas operates within and hides beneath the largest hospital in Gaza.Their priorities are clear—and the people of Gaza are not among them. pic.twitter.com/7M4ZqjFyYs

— Israel Defense Forces (@IDF) October 27, 2023

Η είσοδος στα κεντρικά γραφεία γίνεται από διάφορες σήραγγες και υπάρχει επίσης είσοδος από αρκετές μονάδες του νοσοκομείου, πρόσθεσε.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, η Χαμάς χρησιμοποιεί το προσωπικό ως ανθρώπινη ασπίδα: «Το νοσοκομείο διαθέτει 1.500 κρεβάτια και περίπου 4.000 μέλη του προσωπικού που αποτελούν ‘ανθρώπινη ασπίδα’ για τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε ο Χαγκάρι.

7.326 άνθρωποι νεκροί

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι 7.326 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.038 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον απολογισμό αυτόν, τον οποίο ανακοινώνει καθημερινά το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σχεδόν 19.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των ισραηλινών πληγμάτων στις 7 Οκτωβρίου στον παλαιστινιακό θύλακα, σε αντίποινα για τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο έδαφός του.

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο οποίος διανύει την 21η του ημέρα, είναι ο πιο φονικός μετά τη μονομερή απόσυρση του Ισραήλ από τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η Χαμάς ανέλθει στην εξουσία εκεί.

Στη Γάζα η πρώτη ιατρική ομάδα του Ερυθρού Σταυρού

Παράλληλα, εισήλθε σήμερα η ιατρική ομάδα του Ερυθρού Σταυρού για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Συνοδεύοντας ανθρωπιστικό κομβόι πολλών φορτηγών που μεταφέρουν βοήθεια, η ομάδα αυτή αποτελείται από γιατρούς ειδικούς στα τραύματα πολέμου, ανέφερε η ΔΕΕΣ.

Είναι εφοδιασμένοι με υλικό που επιτρέπει την «περίθαλψη 1.000 έως 5.000 ανθρώπων ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων».

Είναι «μια μικρή ανακούφιση, αλλά δεν είναι αρκετή», προειδοποίησε ο περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ, Φαμπρίτσιο Καρμπόνι. «Θα βοηθήσει να ελαφρυνθεί η ‘έντονη πίεση» που υφίσταται το ιατρικό προσωπικό της Γάζας. Όμως μια ασφαλισμένη και συνεχής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια είναι επιτακτική ανάγκη», είπε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό