22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κάτι νέο φέρνει η Nismo

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Tokyo Auto Salon πλησιάζει με γοργό ρυθμό και οι ιαπωνικές εταιρίες προετοιμάζονται ανάλογα για την δημοφιλή έκθεση αυτοκινήτου που λαμβάνει χώρα σχεδόν κυριολεκτικά στην αυλή τους. Μία από αυτές είναι η Nissan ή αν θέλουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένη, η Nismo που έδωσε στη δημοσιότητα μία αινιγματική εικόνα ενός ολοκαίνουριου μοντέλου που είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στις 12 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν την ημέρα τύπου της έκθεσης και δύο ημέρες πριν αυτή ανοίξει τις πύλες της για το κοινό. Ποιο είναι αυτό το μοντέλο; Άγνωστο καθώς η ιαπωνική μάρκα κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά της.
Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μερικές υποθέσεις. Η τάση αυτή τη στιγμή είναι προς τα ηλεκτρικά μοντέλα και τόσο η καμπύλη του καπό όσο και ο τρόπος με τον οποίο συναντάται με το παρμπρίζ στην βάση του, υποδηλώνουν ότι το νέο Nismo που θα δούμε σε λίγες ημέρες δεν είναι άλλο από την καυτή έκδοση του Ariya – του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Nissan. Φυσικά, αν ισχύει αυτό δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Nismo πιάνει στα χέρια της ένα SUV καθώς έχουν προηγηθεί τόσο το Juke όσο και το Patrol ενώ δεν θα είναι ούτε η πρώτη φορά που αναλαμβάνει να αυξήσει την θερμοκρασία (μεταφορικά βεβαίως) σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αφού προηγουμένως έχει περιποιηθεί το Leaf – στην περίπτωση του πειραματικού Leaf Nismo RC με εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Αυτό που θα πρέπει να διευκρινίσουμε όμως είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο… σκληροπυρηνικό, σχεδόν αγωνιστικό Ariya. Κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες “αποκαλύπτουν” ένα θερμό και όχι καυτό ηλεκτρικό crossover με ένα διακριτικό αλλά σίγουρα πιο σπορ bodykit, μικρότερη απόσταση από το έδαφος χάρη στη νέα, πιο σκληρή ανάρτηση και νέους τροχούς που αποτελούνται από ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και σπορ ελαστικά της Michelin. Αυτό που θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε θα είναι αν η Nismo αποφασίσει να αναβαθμίσει το κινητήριο σύνολο του Ariya. Να θυμίσουμε ότι στην ισχυρότερη εκδοχή του, το Nissan Ariya με τους δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρει σχεδόν 400 ίππους και 600 Nm ροπής που είναι αρκετά για να επιταχύνουν το αμάξωμα στα 100 km/h σε κάτι περισσότερο από 5.0 δευτερόλεπτα, οπότε ακόμα και στην standard μορφή του, δεν είναι αργό. Θα μάθουμε περισσότερα σε λίγες ημέρες…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό