21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κάρλος Κορμπεράν: «Τιμή μου να είμαι στον Ολυμπιακό» – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Ολυμπιακού, έδωσε ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος μίλησε για το πλάνο που έχει για την ομάδα του Πειραιά.

Στο πάνελ έδωσε το «παρών» και ο Αθλητικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος καλωσόρισε τον νέο προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Τα λόγια του Κριστιάν Καρεμπέ: «Είναι ένα νέο κεφάλαιο για τον σύλλογο. Να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μαρτίνς για όσα πρόσφερε στο σύλλογο, χώρισαν οι δρόμοι μας και σήμερα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο με την παρουσία του κύριου Κάρλος Κορμπεράν. Είναι ένας νέος και ταλαντούχος προπονητής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 23 ετών, που σημαίνει ότι πριν από 16 χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Βιγιαρεάλ, μετά στην Κύπρο και στη συνέχεια δούλεψε σε μεγάλα κλαμπ, όπως η Λιντς και η Χάντερσφιλντ, συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές όπως ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και ο Μαρτσέλο Μπιέλσα. Είναι εδώ με τη στήριξη της διοίκησης, τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού και δηλώνουμε πως έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης και όλου του κόσμου του Ολυμπιακού».

Στη συνέχεια μίλησε ο τεχνικός Κάρλος Κορμπεράν και μετά την αρχική του τοποθέτηση απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:

«’’Καλησπέρα’’ (στα ελληνικά), σε όλους.

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, νιώθω τιμή που είμαι εδώ και βρίσκομαι εδώ γιατί ξέρω πριν έρθω στον Ολυμπιακό ότι είναι ένας από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και ο μεγαλύτερος της Ελλάδας. Μοιράζομαι τα ίδια συναισθήματα και τις αξίες με τον σύλλογο. Ξεκινάμε με ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι, αλλά όλοι όσοι έχουν αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα για το ποδόσφαιρο τους αρέσουν αυτά τα ματς και αυτοί οι αγώνες αποτελούν κίνητρο. Ευχαριστώ τον Κριστιάν για τα καλά του λόγια και ευχαριστώ όλο τον σύλλογο για το καλωσόρισμα. Είμαι εδώ για να δουλέψουμε όλοι τις ίδιες φιλοδοξίες και τους ίδιους στόχους, ξεκινώντας από αύριο.

Ποιος είναι ο στόχος σας στον Ολυμπιακό;Θέλω να φέρω ξανά τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που όλοι ξέρουμε πως έχει αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία νικητή και να κάνουμε αυτό που κάνει πάντα ο Ολυμπιακός, να κυριαρχούμε στα παιχνίδια. Να είμαστε, λοιπόν, η ομάδα που έχουμε συνηθίσει να δείχνουμε, να έχουμε πρωτοβουλία και να κυριαρχούμε στο παιχνίδι μας και με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε εδώ να δείχνουμε πάντα το στόχο μας που είναι η νίκη.

Έχοντας παρακολουθήσει τα τελευταία σας ματς με προηγούμενες ομάδες, προτιμάτε το 3-4-3, θα συνεχίσετε αυτό το σύστημα; Με τη Χάντερσφιλντ παίζατε με αντεπιθέσεις, ταιριάζει αυτό το παιχνίδι στον Ολυμπιακό;Μετά από έναν χρόνο στη Χάντερσφιλντ θεωρώ ότι παρουσιάσαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που θα μπορούσαμε να είχαμε ποτέ στην ομάδα. Το δεύτερο χρόνο καταφέραμε να εφαρμόσουμε 4 διαφορετικά σχήματα στην επίθεση και 3 στην άμυνα, γιατί πιστεύω όταν έχεις περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στο παιχνίδι σου έχεις περισσότερη δύναμη απέναντι στον αντίπαλό σου. Εδώ πρώτα απ’ όλα θέλουμε να καθιερώσουμε τη βάση μας στον τρόπο παιχνιδιού.

Πως θα περάσετε τη φιλοσοφία σας στην ομάδα μετά από έναν προπονητή που ήταν 4,5 χρόνια εδώ και έχετε αμέσως αγώνα;Το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι να χρησιμοποιήσω όλα τα θετικά πράγματα που έχει αφήσει ο κύριος Μαρτίνς μετά από τόσο καιρό που ήταν εδώ. Δεν έχω αρκετό χρόνο για να αλλάξω πολλά πράγματα στην τακτική του παιχνιδιού, ο συναισθηματικός παράγοντας θα είναι κλειδί για τον αυριανό αγώνα.

Τις πρώτες ημέρες που βρίσκεστε στον Ολυμπιακό τι έχετε παρατηρήσει και πως έχετε σκοπό να κινηθείτε μεταγραφικά;Αυτήν τη στιγμή όπως μπορείτε να καταλάβετε έχω επικεντρωθεί να δουλέψω για τον αυριανό αγώνα με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Πολλές φορές στο μέλλον θα σκεφτούμε για τη συνέχεια, όμως αυτήν τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθούμε στο «παρών».

Από την πρώτη ημέρα που ήρθατε δείξατε βίντεο της Σλόβαν και μιλήσατε για τη φιλοσοφία σας, τι γνώση είχατε για τον Ολυμπιακό πριν αναλάβετε και πόσο χρόνο χρειάζεστε για να δείξετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας για τον Ολυμπιακό;Πρώτα απ’ όλα αύριο παίζουμε με μία ανταγωνιστική ομάδα, επίσης ξέρουμε ότι είναι σημαντικό στα επόμενα ματς να δείξουμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Έχω στη διάθεσή μου αρκετούς παίκτες οι οποίοι πρέπει και ξέρουν ποια είναι η νοοτροπία του Ολυμπιακού και αύριο είναι η ευκαιρία μας να δείξουμε τι αξίζουμε. Πραγματικά έχω προλάβει να γνωρίσω καλά τους παίκτες μας, αλλά και τον αντίπαλο, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, αλλά οι δύσκολες προκλήσεις μας αρέσουν στο ποδόσφαιρο.

Ποιο ποδόσφαιρο πρεσβεύετε και ποιο είναι το ιδανικό παιχνίδι για εσάς;Αν πρέπει να εξηγήσω το ποδόσφαιρο που μ’ αρέσει, θέλω να βλέπω την ομάδα για 90 λεπτά να έχει την μπάλα και να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι εύκολο γιατί σε σημεία του αγώνα πρέπει να αμύνεσαι όταν παίζεις με δυνατές ομάδες, πρέπει να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση και να είμαστε συμπαγείς. Αν παίζεις για μεγάλο διάστημα με συμπαγή άμυνα δεν μπορείς να είσαι επιθετικός. Πρέπει να βρούμε ισορροπία να κατακτούμε την μπάλα και να δημιουργούμε. Κάποιες φορές έχεις το μυαλό σου στον αντίπαλο και χάνεις τον έλεγχο, άρα δε δημιουργείς ευκαιρίες. Όμως προτιμώ να βλέπω την ομάδα μου με την μπάλα, παρά χωρίς την μπάλα.

Ποια ήταν η πρώτη σας εντύπωση στη συνάντηση με τον κ. Μαρινάκη;Θέλω να εξηγήσω πως μετά από δύο χρόνια στη Χάντερσφιλντ ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα. Όταν όμως δέχεσαι πρόσκληση από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός, τότε πρέπει να το σκεφτείς ξανά και να δεις πως αυτή είναι μία ευκαιρία η οποία αξίζει να αφιερώσεις το χρόνο σου. Το γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει νοοτροπία νικητή με έκανε πως εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να δουλέψεις.

Τι έχετε στο μυαλό σας πως πρέπει να αλλάξει στον Ολυμπιακό σε σχέση με την εικόνα της ομάδας;Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε είναι η αντίδραση της ομάδας με τη νοοτροπία του νικητή. Πάντα πρέπει να την έχουμε και να την παρουσιάσουμε και αύριο, νομίζω ότι πέρα από την τακτική αύριο είναι το κίνητρο και το συναισθηματικό κομμάτι.

Πως είναι να ξεκινάτε από τα 23 μόλις χρόνια την προπονητική καριέρα και ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος σας επηρέασε περισσότερο;Όταν ήμουν 18 ετών και ήμουν ποδοσφαιριστής είχα αρχίσει να προτιμώ ότι είμαι προπονητής παρά ποδοσφαιριστής. Προσπάθησα να τα συνδυάσω και να είμαι παράλληλα προπονητής όταν έπαιζα ακόμη ποδόσφαιρο. Στα 23 μου σταμάτησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα σε έναν μεγάλο σύλλογο, όπως είναι η Βιγιαρεάλ. Ένιωθα ότι είχα μεγαλύτερο κίνητρο ως προπονητής, παρά ως ποδοσφαιριστής. Και έτσι είχα την ευκαιρία από την ηλικία των 23 να δουλέψω σε μεγάλους συλλόγους μέχρι τώρα στα 39 μου. Έτσι είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλους προπονητές όπως οι Πελεγκρίνι, Βαλβέρδε και να αποκτήσω στοιχεία απ’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές, τότε πήγε και ο Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα και άλλαξε το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Επίσης η εθνική Ισπανίας τότε άλλαξε και άρχισε να κατακτά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλες αυτές οι ομάδες το κοινό στοιχείο που είχαν, ήταν η κατοχή της μπάλας. Και έτσι στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μεγάλους προπονητές όπως με τον Μαρτσέλο Μπιέλσα, μετά από 2 χρόνια μαζί του θεωρώ ότι είναι ένα σημείο αναφοράς στην καριέρα μου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό