27.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

«Κάποιες πρώτες επισημάνσεις από τη ΓΣ της ΠΟΦΕΕ στα Γιάννενα…»

Ειδήσεις Ελλάδα

→ Κατά πλειοψηφία το σώμα των Αντιπροσώπων απορρίπτει την πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ για ζωντανή μετάδοση και καταγραφή της συνέλευσης.Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων «φοβούνται» να μάθουν όλοι οι συνάδελφοι πως τοποθετούνται οι πρώτοι, στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο.

→ Η εκλογή του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ με απλή αναλογική (πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ) καταψηφίζεται οριακά από τους αντιπροσώπους, ενώ υπερψηφίζεται στην εκλογή για την ανάδειξη εκπροσώπων μας στη ΓΣΕΒΕΕ.Δημοκρατικές διαδικασίες, a la carte…

→ Ο Διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης υπερψηφίζεται με 55%, που φανερώνει σε μεγάλο βαθμό την αποδοκιμασία των αντιπροσώπων (45%) στα πεπραγμένα του ΔΣ της προηγούμενης 3τίας.

→ Κατά πλειοψηφία υπερψηφίζεται ως ψήφισμα, το σχέδιο θέσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ που αφορά στα κλαδικά αιτήματα μας και στον εκδημοκρατισμό της ΠΟΦΕΕ. Επίσης υπερψηφίζεται η πρόταση για συμμετοχή της ΠΟΦΕΕ στην Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου.

→ Οι «πεντάδες» για την εκλογή του νέου ΔΣ καλά κρατούν, ως απόρροια του αντιδημοκρατικού ενιαίου ψηφοδελτίου, εκλέγεται ΔΣ στην ΠΟΦΕΕ με πλειοψηφία 82% από την παράταξη του 100%, που κυριαρχούσε διαχρονικά στο ΔΣ.

Τέλος σημαντική θεωρούμε την παρουσία του ΔΙΚΤΥΟΥ στη Γενική Συνέλευση, της μοναδικής παράταξης που δεν διαθέτει πανελλαδική οργάνωση και μηχανισμό υποστήριξης από κάποιο κομματικό φορέα.

Επικοινωνήσαμε σε πολλούς συναδέλφους από όλη την Χώρα τις απόψεις μας (μέσα από προσωπικές συζητήσεις) τους ενημερώσαμε για τα πεπραγμένα μας και τον τρόπο που λειτουργούμε και συμφωνήσαμε να είμαστε σε επαφή ώστε κατ’ αρχήν να τους ενημερώνουμε για τις δράσεις μας και εν γένει για τα τεκταινόμενα (διαπιστώνοντας ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ΠΟΦΕΕ).

Παράλληλα συνεννοηθήκαμε να είμαστε σε συνεχή επαφή ώστε και αυτοί στις δικές τους Ενώσεις να προωθούν μαζί με εμάς θέσεις κοινές. Ακόμα πείσαμε αρκετούς από αυτούς που ήταν απλοί παρατηρητές (και ήταν αρκετοί) να εγγραφούν και να συμμετέχουν στους τοπικούς Συλλόγους τους.

Οι αντιπρόσωποι του ΔΙΚΤΥΟΥ που τοποθετήθηκαν όλοι -όπως είχαν υποχρέωση- στη ΓΣ, επισήμαναν την αναγκαιότητα της «αλλαγής της πορείας» της Ομοσπονδίας, ως προς την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων του Κλάδου, τονίζοντας ότι η αφωνία και η «συνεργασία» των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργάνων μας, μόνο στη καταδυνάστευση και στον αφανισμό των Λογιστών οδηγεί.

Οι πρώτες επισημάνσεις μας, επικεντρώνουν στο ότι κάτι άρχισε να «κινείται»…

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος και θα είναι αδιέξοδος, αν δεν πεισθούν οι συνάδελφοι πανελλαδικά, να συμμετέχουν στους Συλλόγους τους.

Το ΔΙΚΤΥΟ θα συνεχίζει να προτείνει και να διεκδικεί, αυτόν τον δρόμο, της Συμμετοχής και της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων μας. ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό