20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

‘Κάνω μόνος μου ανάλυση των αντίπαλων αμυντικών, έχω ξεκλειδώσει όλο το ταλέντο μου’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 πριν τις μάχες της Εθνικής με Ιρλανδία και Ολλανδία. Ο διεθνής φορ του Παναθηναϊκού είπε πως έχει ξεκλειδώσει πλέον όλο το ταλέντο του και είναι σε μεγάλη φόρμα, τόνισε πως μελετάει κάθε φορά τους αντίπαλους αμυντικούς που έχει να βρει μπροστά του, είναι αισιόδοξος πως η γαλανόλευκη θα τα καταφέρει να πάει στο EURO και έκανε… πρόβλεψη για νικητή EuroLeague και Champions League.

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι πιθανότατα ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Η άνοδός του είναι ραγδαία, συνεχώς παρουσιάζεται καλύτερος στο χορτάρι, έχει βελτιώσει όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του και δείχνει πως το ταβάνι του είναι ακόμα ψηλότερο. Ένα παιδί που προτιμάει να “μιλάει” με τη δουλειά του και τα πεπραγμένα του στο χορτάρι.

Ο Έλληνας φορ του Παναθηναϊκού μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 πριν τις μάχες της Εθνικής Ελλάδας με Ιρλανδία (13/10, 21:45) και Ολλανδία (16/10, 21:45) για τα προκριματικά του EURO 2024, δύο μάχες δίχως αύριο που θα ορίσουν και το μέλλον της γαλανόλευκης. Είτε θα μείνει στο κόλπο μέσω ομίλου είτε θα ενεργοποιήσει την δεύτερη ευκαιρία του Nations League για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Ιωαννίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως έχει ξεκλειδώσει πλέον όλο το ταλέντο του και είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αποκάλυψε πως μελετάει κάθε φορά τους αντίπαλους αμυντικούς που έχει να βρει μπροστά του, είναι αισιόδοξος πως η γαλανόλευκη θα τα καταφέρει να πάει στα τελικά και έκανε… πρόβλεψη για νικητή EuroLeague και Champions League.

Συνέντευξη στους Νίκο Συριώδη και Μάνο Ναβροζίδη

Είσαι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, τρομερά φορμαρισμένος, έχεις μομέντουμ, έχεις ψυχολογία, πόσο θεωρείς ότι θα λειτουργήσει επιδραστικά στην Εθνική ομάδα που έχει ανάγκη το γκολ, δηλαδή αυτό το οποίο μας λείπει να το δώσεις σ’ αυτά τα παιχνίδια.

“Βρίσκομαι όντως σε πολύ καλή κατάσταση, νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο, θεωρώ ότι κι εγώ μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να καταφέρει τους στόχους της και όπως έχω ξαναπεί το γκολ δεν έρχεται μεμονωμένα από έναν παίκτη.

Όλη η λειτουργία της ομάδας πρέπει να βελτιωθεί σ’ αυτό το κομμάτι για να έρθουν πιο εύκολα τα γκολ και εγώ θέλω όσο περισσότερο γίνεται να βοηθήσω ώστε να σκοράρουμε περισσότερο, αλλά και γενικά την ομάδα στον τρόπο παιχνιδιού”.

Φώτη θέλω να κάνω μία πιο συγκεκριμένη ερώτηση για σένα. Τι έχει αλλάξει ο Φώτης Ιωαννίδης στο παιχνίδι του και βλέπουμε την εξελιγμένη μορφή τη φετινή σεζόν;

“Εντάξει, νομίζω πως η συνεχόμενη δουλειά και τα παιχνίδια βοηθούν πάρα πολύ. Είναι θέμα παιχνιδιών, θέμα αυτοπεποίθησης, βρίσκω τα πατήματά μου μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώ ότι παιχνίδι με παιχνίδι, χρόνο με τον χρόνο βελτιώνομαι. Όπως όλοι στη δουλειά μας καθημερινά έτσι κι εγώ έχω βρει κάποιους τρόπους και έχω ξεκλειδώσει όλο το ταλέντο μου”.

Ο Φώτης Ιωαννίδης
EUROKINISSI SPORTS

Το στυλ παιχνιδιού της Εθνικής σε σχέση μ’ αυτό που έχεις μάθει στον Παναθηναϊκό με τους συμπαίκτες σου σε βοηθάει στο να βρίσκεσαι στους σωστούς χώρους για να μπορείς να εκτελέσεις;

“Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστείς στην Εθνική ομάδα, για όλους μας όχι μόνο για μένα, ακόμα και για τον προπονητή που έρχεται εδώ πέρα και σε μία εβδομάδα προσπαθεί να βάλει 22 διαφορετικούς παίκτες να λειτουργήσουν μαζί, κάτι που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο.

Αυτή είναι η δουλειά μας και είναι νομίζω το επίπεδο όλων των παιδιών αλλά και του προπονητή πολύ υψηλό για να καταφέρουμε να βρεθούμε μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα και να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε.

Πραγματικά είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα και είναι ένα challenge για μας κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ, γιατί πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να βοηθάμε την Εθνική και θεωρώ ότι όλοι το θέλουμε και θα τα καταφέρουμε εντέλει”.

Ζώντας και την καθημερινότητα της Εθνικής, δίνεις ελπίδες στην ομάδα να πάρει την πρόκριση; Σαφώς αν δεν έδινες δεν θα ήσουν εδώ πέρα αλλά απ’ αυτά που έχεις δει από την εξέλιξη αυτής της ομάδας.

“Είμαι πολύ αισιόδοξος σαν άνθρωπος και θεωρώ ότι αν δεν πιστεύουμε οι ίδιοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε τότε δεν υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα τα παρατούσαμε και δεν θα παίζαμε.

Είναι υποχρέωσή μας αλλά όχι μόνο αυτό, το πιστεύουμε και μέσα μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε δείξει μία συνεχή βελτίωση και αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, το mentality της ομάδας και θεωρώ ότι μέρα με την μέρα και εδώ στην Εθνική ομάδα βρίσκουμε τα πατήματά μας και βελτιωνόμαστε”.

Έχεις μελετήσει τους αμυντικούς της Ιρλανδίας, τους αμυντικούς της Ολλανδίας εσύ ατομικά για το πώς θα τους αντιμετωπίσεις; ασχέτως των οδηγιών του προπονητή, αν μόνος σου το “ψάχνεις” λίγο παραπάνω.

“Εννοείται. Όλοι μας κάνουμε μία προσωπική ανάλυση με ποιους παίκτες έχουμε να κάνουμε, με ποιους παίκτες έχουμε να βρεθούμε στον αγωνιστικό χώρο ως αντίπαλοι και είναι μέρος της δουλειάς μας.

Όπως κι εσύ έρχεσαι εδώ πέρα προετοιμασμένος για κάποιες ερωτήσεις έτσι κι εγώ όταν μπαίνω στο γήπεδο είμαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσω τους συγκεκριμένους αντιπάλους και αυτό θα γίνει τώρα και με τη βοήθεια του προπονητικού επιτελείου αυτές τις μέρες μέχρι το παιχνίδι”.

Ο Φώτης Ιωαννίδης
INTIME SPORTS

Θα σε πάω λίγο μπροστά. Εφόσον τα καταφέρουμε, το “κλειδί” της επιτυχίας αυτής της ομάδας ποιο θα είναι; Γιατί δεν έχει ακούσει και λίγα αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

“Όπως είπα και πριν, η νοοτροπία αυτής της ομάδας είναι το Νο1. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σκληρή κριτική, την οποία κάποιες φορές την αξίζουμε και κάποιες φορές όχι, αλλά έχω την εντύπωση ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε γιατί όλοι έχουμε αυτοπεποίθηση και μία προσωπικότητα η οποία είναι σημαντική σ’ αυτό το επίπεδο και έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε”.

Αξίζει αυτή η Εθνική να πάει στο EURO;

“Έχουμε δείξει μεγάλα άλματα προόδου. Το αν αξίζει ή όχι θα φανεί μέσα στο γήπεδο.

Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με λόγια. Πρέπει να το δείξουμε και αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ σημαντικό και για μας προσωπικά και για όλη την Ελλάδα νομίζω και έχω την εντύπωση ότι το αξίζουμε γιατί υπάρχει μία καθημερινή βελτίωση.

Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ βρίσκουμε καινούργια πράγματα και τα βελτιώνουμε”.

Και μία τελευταία ερώτηση για να ξεφύγουμε απ’ όλα. Ποιος θα πάρει το Champions League και ποιος την Euroleague;

“Το Champions League στο ποδόσφαιρο ε; Γιατί υπάρχει και το μπασκετικό. Την Euroleague ελπίζω ο Παναθηναϊκός, θέλει βέβαια λίγο χρόνο η ομάδα να βάλει μαζί όλα αυτά τα αστέρια που έχει πάρει.

Τώρα για το Champions League θεωρώ ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα προβάδισμα”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό