27 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα από Φραγκογιάννη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, απηύθυνε κάλεσμα προς τους δυνητικούς επενδυτές στο Ριάντ, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2023, για επενδύσεις στην Ελλάδα σε κρίσιμα έργα υποδομής που διευκολύνουν τη μετακίνηση ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών και εξασφαλίζουν συνθήκες σταθερότητας και ευημερίας.

Ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αναφέρθηκε σε έργα υποδομών όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο που θα συνδέσει έξι μεγάλα λιμάνια στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, ο εμπορικός διάδρομος που θα συνδέσει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ινδία και οι ενεργειακοί διάδρομοι που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται σε ξηρά και θάλασσα.

Επίσης, παρουσίασε την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού και ειδικά τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους τομείς αιχμής των ΑΠΕ, της πράσινης ενέργειας και της τεχνολογίας.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα στην οικονομική συνεργασία των δύο πλευρών και εξετάστηκαν ευκαιρίες για νέα εγχειρήματα. Επίσης, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στην επίσκεψη εργασίας στο Ριάντ, ο κ. Φραγκογιάννης συνοδευόταν από τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Μάιρα Μυρογιάννη, με την οποία είχαν διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Α.Ε. Khalid AlFalih.

Ο κ. Φραγκογιάννης και η κα Μυρογιάννη είχαν συνάντηση με στελέχη της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών STC για το σχέδιο καλωδίου δεδομένων EMC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό