21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κάιλ Γκάι: Η νύχτα που κράτησε… ζωντανό το Βιρτζίνια σε 1.5” ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κάιλ Γκάι είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά πριν από τέσσερα χρόνια χρειάστηκε μόλις 1.5” για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του Βιρτζίνια και εν τέλει να κατακτήσει τον τίτλο του NCAA.

Ο Κάιλ Γκάι μπήκε στην ευρωπαϊκή ζωή μας την περσινή σεζόν, με τη φανέλα της Μπανταλόνα. Οι εμφανίσεις του απέναντι στη Ρεάλ για τα play-offs της Liga Endesa τον έκαναν ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό της Ηπείρου μας, μέχρι να τον φέρει επίσημα στην Ελλάδα πλέον ο Παναθηναϊκός.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όμως, ο Γκάι είχε από νωρίς τη φήμη του σεσημασμένου σκόρερ. Μάλιστα έκρινε με κρύο αίμα τον ημιτελικό του Final-Four το 2019, ευστοχώντας σε τρεις βολές, λίγο πριν το παιχνίδι τελειώσει.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Όμπερν βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 62-60 και στο χρονόμετρο υπάρχει 1.5”. Μία καλή επαναφορά στον Γκάι είναι αρκετή. Ο Αμερικανός «μπόμπερ» γυρίζει άμεσα να κοιτάξει καλάθι και τελικά κερδίζει το φάουλ… χρυσάφι που θα τον στείλει στη γραμμή. Οι τρεις εύστοχες βολές του στέλνουν το Βιρτζίνια στον τελικό, απέναντι στο Τέξας.

Ο Γκάι ολοκληρώνει τον ημιτελικό με 15 πόντους και 5/11 εντός παιδιάς. Για να ακολουθήσει ο εξίσου δραματικός τελικός, που κρίθηκε υπέρ του κολεγίου της Βιρτζίνια στην παράταση με σκορ 85-77 και τον Γκάι των 24 πόντους με 4/9 τρίποντα να κατακτά τον τίτλο. Μαζί με το βραβείο του «Most Outstanding Player».

Το… κρύο αίμα του Κάιλ Γκάι στον ημιτελικό του NCAA το 2019

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό