14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ιωαννίδης και Βιλένα «υπέγραψαν» το νικηφόρο ντεμπούτο του Τερίμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο το 2024 και την εποχή του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη «Λεωφόρο» και παρέμεινε στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Super League.

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρήκε ξανά δίχτυα και έφτασε τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 16 αγωνιστικές, για πρώτη φορά σκόραρε με τη φανέλα του «τριφυλλιού» ο Τόνι Βιλένα, ανήμερα των γενεθλίων του.

Η πράσινη κυριαρχία και το «κανόνι», Φώτης Ιωαννίδης

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδιαίτερα… επιθετικά το ματς και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κλέιμαν μπλόκαρε εύκολα τις προσπάθειες του Αϊτόρ (5′) και του Ιωαννίδη (8′), ενώ στο 11′ χρειάστηκε να διώξει με εντυπωσιακό τρόπο το φαλτσαριστό πλασέ του Ντανιέλ Μαντσίνι.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25ο λεπτό. Ο Μπερνάρ με μία υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ισραηλινό τερματοφύλακα για το 1-0.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 35′, αλλά το δυνατό σουτ του Γιώργου Βαγιαννίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βιλένα έβαλε για… ύπνο το ματς

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Από το διώξιμο της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα στο 48′, ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Βιλένα. Ο Ολλανδός έπιασε με τη μία το σουτ με το (κακό) δεξί του πόδι και την έστειλε στην απέναντι γωνία του Κλέιμαν για το 2-0.

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση το παιχνίδι, ο ΠΑΣ απείλησε πραγματικά μόνο με την κοντινή προβολή του Κέβιν Ροζέρο στο 53ο λεπτό και, κάπως έτσι, το 2-0 έμελλε να αποδειχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Βιλένα (80′ Ζέκα), Μπερνάρ (61′ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (62′ Τσέριν), Αϊτόρ (61′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85′ Γερεμέγιεφ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Κλέιμαν, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Σόρια, Καραχάλιος, Ριένστρα (69′ Μπατίστ-Λεό), Ροζέρο (69′ Γκαρό), Παμλίδης (79′ Τζίμας), Τζίνο, Μπάλαν (69′ Κόντε).

Το live του αγώνα:

-48′ Ο Τόνι Βιλένα πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και κάνει το 2-0 έναντι του ΠΑΣ Γιάννινα. Από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας, ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του έστρωσε με το κεφάλι και ο Ολλανδός χαφ με ένα μονοκόμματο σουτ με το (κακό) δεξί του πόδι, έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας. Από εκεί και έπειτα, το ματς «έσβησε» και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το «τρίποντο».

-35′ Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν έχει αφήσει το… πόδι από το γκάζι και εξακολουθεί να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έφτασε κοντά σε αυτό, αλλά το τρομερό σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα.

-25′ Το «τριφύλλι» ανοίγει το σκορ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Μπερνάρ τροφοδότησε με ωραίο τρόπο κάθετα τον Ιωαννίδη και ο 23χρονος φορ με ένα εντυπωσιακό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-0.

-10′ Ο Παναθηναϊκός έχει μπει από τα πρώτα λεπτά δυνατά και αναζητά το γκολ, όμως έως τώρα ο Μπόρις Κλέιμαν μετράει τρεις επεμβάσεις. Αρχικά μπλόκαρε εύκολα τις προσπάθειες των Αϊτόρ και Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε υπέροχη επέμβαση στο φαλτσαριστό σουτ του Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στη «Λεωφόρο» για την 16η αγωνιστική της Euroleague με τον… Φατίχ Τερίμ να είναι το μεγάλο πρόσωπο της ημέρας. Ο Τούρκος προπονητής πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πάγκο των «πρασίνων» και το flash.gr βρίσκεται στο γήπεδο για να σας μεταφέρει παλμό και όλες τις εξελίξεις από την αναμέτρηση.

Το «τριφύλλι» χρειάζεται τη νίκη, ώστε να παραμείνει κοντά στην κορυφή της Super League, με τους αγώνες των υπόλοιπων διεκδικητών πέρα του Ολυμπιακού να είναι εν εξελίξει. Ο Παναθηναϊκός τίθεται αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννινα του Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Υπάρχει μεγάλη… ανυπομονησία από την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Φατίχ Τερίμ στο πρώτο του παιχνίδι στην άκρη του πάγκου, μετά την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι εκτός λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού, ο Φίλιπ Τζούρισιτς και ο Άνταμ Τσέριν έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και υπολογίζονται από τον Τούρκο προπονητή, ενώ μακροχρόνια απόντες είναι οι Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει βάλει στην πρώτη του 11άδα τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από την εστία, ο Ρούμπεν Πέρεθ αγωνίζεται στον άξονα λόγω του προβλήματος τραυματισμού του Μπαρτ Σένκεφελεντ, το οποίο αναγκάζει εκ νέου τον Γουίλιαν Αράο να παίξει ως στόπερ. Ο Φώτης Ιωαννίδης παρατάσσεται στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπερνάρ να είναι από πίσω του.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Κλέιμαν, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Σόρια, Καραχάλιος, Ριένστα, Ροζέρο, Παμλίδης, Τζίνο, Μπάλαν.

Υπενθυμίζεται πως η αναμέτρηση είναι κεκλεισμένων των θυρών, μετά και από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να σημειωθεί πως μετράει τρεις διαδοχικές νίκες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το μοναδικό «διπλό» τους στα τελευταία 9 παιχνίδια είχε έρθει το 2021 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό