23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ιταλοί YouTubers σκότωσαν 5χρονο κατά τη διάρκεια challenge τους με μια Lamborghini Urus

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέντε YouTubers προκάλεσαν χθες, Τετάρτη 15 Ιουνίου, τον θάνατο ενός παιδιού μόλις 5 ετών, ενώ οδηγούσαν μια μπλε Lamborghini Urus στους δρόμους της περιοχής Casal Palocco στη Ρώμη.
Ο 20χρονος ΥouTuber που οδηγούσε την Urus, εμβόλισε ένα μικρό όχημα στο οποίο επέβαιναν μια 29χρονη μητέρα με τα δύο παιδιά της, 3 και 5 ετών. Στον 5χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά είχε πάθει ήδη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν.
Η μητέρα του αγοριού και η τρίχρονη κόρη της μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο, με τη ζωή τους όμως να μην κινδυνεύει. Η μητέρα έχει κακώσεις και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Το κορίτσι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Bambin Gesu στη Ρώμη σήμερα, ενώ η μητέρα της παραμένει στο νοσοκομείο Sant’Eugenio.

Στη Lamborghini επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, και όλοι βγήκαν σώοι από το όχημα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι YouTubers είναι μέλη της του καναλιού TheBorderline στο YouTube και είχαν νοικιάσει την Urus για να συμμετέχουν στο challenge που τους καλούσε να κινηθούν αδιαλείπτως για 50 ώρες με υψηλή ταχύτητα στους δρόμους της Ρώμης. Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν το γεγονός, καθώς τους είδαν να κινούνται με υψηλή ταχύτητα.
Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται μάλιστα πως οι νεαροί μετέδιδαν το επικίνδυνο επιχείρημα ζωντανά στο διαδίκτυο, όπου καταγράφονται 600.000 ακόλουθοι και πάνω από 150 εκατομμύρια προβολές των “κατορθωμάτων” τους. Είχαν μάλιστα καταγράψει στο παρελθόν ένα άλλο βίντεο με αυτοκίνητο, με τίτλο “Ζω 50 ώρες σε ένα όχημα”. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, πιθανότατα έφτιαχναν ένα βίντεο με το ίδιο περιεχόμενο, το οποίο θα αναρτούσαν αργότερα στο YouTube.

Οι συγκεκριμένοι YouTubers είναι όλοι ηλικίας 20 και 23 ετών, με καταγωγή από τη Ρώμη, που γνωρίστηκαν στο σχολείο. Στο κανάλι τους στο YouTube που ιδρύθηκε το 2020, αυτοπροσδιορίζονται ως “όχι πλούσιοι”, αλλά παρόλα αυτά πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα “για διασκέδαση.
Οι Αρχές κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να διαλευκάνουν το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες. Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν και η τοπική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της.
Οι ανακριτές θα πρέπει να εξακριβώσουν πόσο γρήγορα κινούνταν τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα και αν η κατάσταση του οδοστρώματος, υπό συνθήκες έντονης βροχόπτωσης, μπορεί να επηρέασε τη δυναμική του ατυχήματος. Η αναπαράσταση θα πρέπει να διευκρινίσει κυρίως πώς συνέβη η ξαφνική και καταστροφική σύγκρουση και γιατί δεν υπήρχαν σήματα πέδησης. Το αλκοτέστ που διενεργήθηκε στον οδηγό του SUV ήταν αρνητικό, ο οποίος διώκεται για το δυστύχημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό