24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ιταλία: Η στιγμή που τεράστιος βράχος πέφτει στη λίμνη Γκάρντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη κατολίσθηση σάρωσε μια βουνοπλαγιά στη λίμνη Γκάρντα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το BBC, η κατολίσθηση δημιούργησε μεγάλα κύματα και διέκοψε την κυκλοφορία στους δρόμους κοντά στην πόλη Τρεμόζινε. Ομάδες διάσωσης αναπτύχθηκαν στο σημείο, ωστόσο, οι Ιταλοί πυροσβέστες επιβεβαίωσαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η λίμνη Γκάρντα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Βρίσκεται στα βόρεια της χώρας, ανάμεσα στις πόλεις Μπρέσια και Βερόνα και έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις περιοχές του κόσμου. Οι πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει. Σε ορισμένες περιοχές, ακραία καιρικά φαινόμενα και έντονες βροχοπτώσεις εμφανίζονται όλο και συχνότερα, ενώ άλλες περιοχές δοκιμάζονται από καύσωνες και ξηρασίες μεγάλης έντασης.

Όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κλιματική αλλαγή αποτελεί πολύ σοβαρή απειλή και οι συνέπειές της επηρεάζουν πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας. 

Ειδικότερα, όσον αφορά την κατάσταση των εδαφών, η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιδεινώσει τη διάβρωση, τη μείωση της οργανικής ύλης, την αλάτωση, την απώλεια βιοποικιλότητας του εδάφους, τις κατολισθήσεις, την απερήμωση και τις πλημμύρες.

Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στο έδαφος μπορεί να σχετίζεται με τις μεταβαλλόμενες συγκεντρώσεις CO2, τις αυξημένες θερμοκρασίες και τα μεταβαλλόμενα χαρακτηριστικά των βροχοπτώσεων.

Οι ακραίες βροχοπτώσεις, η ταχεία τήξη χιονιού ή πάγου, οι υψηλοί όγκοι ροής των ποταμών και οι αυξημένες ξηρασίες είναι όλα κλιματικά φαινόμενα που επηρεάζουν την υποβάθμιση του εδάφους.

Η αποψίλωση των δασών και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες (γεωργία, χιονοδρομία) διαδραματίζουν επίσης ρόλο.

Τα αλατούχα εδάφη αναμένεται να αυξηθούν στις παράκτιες περιοχές ως αποτέλεσμα της διείσδυσης αλμυρών υδάτων από την ακτή λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των (περιοδικά) χαμηλών όγκων ροής των ποταμών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό